Umeå kommun

Umeå kommun rekryterar HR-direktör från Boliden

Dela
Karin Ahnqvist, idag HR- och hållbarhetschef vid Boliden Rönnskär, blir ny HR-direktör i Umeå kommun. Hon tillträder sin tjänst i slutet av september.
Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.
Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.

Karin Ahnqvist är erfaren ledare som spenderat stor del av sin karriär inom offentlig sektor. Hon har tidigare bland annat jobbat som kanslichef inom Umeå kommun, varit planeringsdirektör i Västerbottens läns landsting och kommunchef i Robertsfors kommun. Nu senast kommer hon från en tjänst som HR- och hållbarhetschef vid Boliden.

– Vi hälsar Karin varmt välkommen tillbaka till oss. Hon är en kompetent ledare med gedigen erfarenhet och rätt driv som kliver in i en spännande tid där kompetensförsörjning är ett otroligt viktigt område, säger Margaretha Alfredsson, stadsdirektör i Umeå kommun.

Karin Ahnqvist har en lång erfarenhet från olika roller inom offentlig sektor och efterträder Birgitta Forsberg som går i pension efter 27 år i kommunen.

– Det känns väldigt spännande och utvecklande att få komma hem till en så viktig roll inom Umeå kommun. Jag känner ödmjukhet inför det uppdrag som väntar tillsammans med kloka och engagerade kollegor, säger Karin Ahnqvist.

Karin Ahnqvist tillträder sin tjänst i september 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.
Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Satsning på mobilt operativt team ska stödja elever som riskerar skolmisslyckande14.12.2023 13:31:42 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden får tre miljoner kronor extra i arbetet med att Umeå ska växa tryggt och säkert. Av dessa ska 1,7 miljoner kronor användas för att tillskapa ett mobilt operativt team i samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och fritid. Teamets förebyggande arbete ska riktas till elever i årskurs 4–6 som riskerar att ha problematisk skolfrånvaro, låg måluppfyllelse och eventuellt normbrytande beteende. I förlängningen riskerar dessa elever att inte nå behörighet till gymnasiet.

Beslut om bidrag till fristående enheter och interkommunal ersättning14.12.2023 13:10:43 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden har fattat beslut om 2024 års bidrag till fristående skolhuvudmän som bedriver förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Beräkningen av bidrag ska ske på lika villkor som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den kommunala verksamheten. Nämnden har också fattat beslut om 2024 års interkommunala ersättning för barn som är folkbokförda i Umeå kommun, men som får sin utbildning i en annan kommun.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye