Expressen

Unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher kommer att sändas på försäsongen

Dela
Expressen köper rättigheterna till ett paket med de hockeyallsvenska klubbarna. Minst 50 matcher kommer att livesändas i augusti och september varje år, som uppladdning inför serien.
Foto: Bildbyrån (Ej fri för publicering)
Foto: Bildbyrån (Ej fri för publicering)

Bland annat sänds i år toppmatcher som Mora-Leksand, Björklöven-Modo, Modo-Leksand och Djurgården-HV71.

– Hockeybevakningen är mycket prioriterad på Expressen, intresset från våra läsare och tittare är stort, och detta gör vårt redan starka utbud ännu vassare och bättre, säger Kalle Forssell, sportchef på Expressen.
– Vi ser fram emot denna satsning väldigt mycket. Intresset för hela försäsongen skruvas upp, majoriteten av våra försäsongsmatcher kan ses av våra supportrar på en plattform och det är en perfekt uppladdning inför seriestarten, säger Anders Blomberg, VD IF Björklöven.

Expressen gör en storsatsning på livesänd sport och sänder bland annat franska fotbollsligan Ligue 1, innebandyligan SSL (både dam och herr), fotbollsligorna Ettan och Elitettan och skidtävlingar med de svenska världsstjärnorna.
Nu blir det ytterligare en storsatsning med över 50 matcher på hockeyförsäsongerna i augusti och september de kommande åren.
– Det här är ännu en milstolpe i vår satsning på sporträttigheter. Vi jobbar strategiskt för att hela tiden förvärva rättigheter som passar just oss och det här paketet är verkligen en sådan rättighet, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.
Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.
– Hockeyfebern var på topp i årets slutspel och abstinensen för klubbhockey kommer att vara högre än någonsin. Att då kunna erbjuda ett helt nytt och unikt samlat erbjudande av försäsongen inom ramen för Expressens stora sportbevakning innebär ett stort steg för hur hockeyintresset utvecklas i Sverige, säger Manfred Aronsson, arbetande ordförande på Spring Media.

Exakt matchschema släpps senare men det kommer bli minst tre matcher med varje lag i Hockeyallsvenskan och totalt minst 50 matcher.
Det kommer bland annat innehåll toppmatcher som Mora-Leksand, Björklöven-Modo, Modo-Leksand och Djurgården-HV71.

Nyckelord

Kontakter

Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, 070-2527165
Kalle Forssell, sportchef på Expressen, 08-7383511
Manfred Aronsson, ordförande på Spring Media, 070-8335574

Bilder

Foto: Bildbyrån (Ej fri för publicering)
Foto: Bildbyrån (Ej fri för publicering)
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet17.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport. Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet. – E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye