Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK stärker ägarstyrningen av Avtalat, Collectum och Fora

Dela
Den 1 augusti tillträder Annika Nilsson en ny tjänst på Avtalat som ansvarig för att stärka och utveckla ägarstyrningen av partsbolagen. Det innebär att hon lämnar sin tjänst som LO:s kanslichef, där hon varit sedan 2014.
Annika Nilsson
Annika Nilsson

I sin nya tjänst kommer Annika Nilsson att stödja Christer Ågren som är ordförande i Avtalat, Collectum och Fora i arbetet med att utveckla ägarstyrningen i de tre bolagen.

-Annika Nilsson blir en viktig komponent i vårt gemensamma arbete att hitta synergier i partsbolagen och att realisera strategin bakom Avtalat. Det handlar om att skapa en väg in och ut ur systemet för kollektivavtalad tjänstepension och försäkring, säger styrelseordförande Christer Ågren.

Flera steg för att stärka ägarstyrningen

Anställningen av Annika Nilsson är ytterligare ett steg i arbetet från ägarnas sida för att stärka ägarstyrningen. Andra steg har varit att Christer Ågren, som sedan tidigare är ordförande i Avtalat, också tidigare i år blev ordförande i Collectum och Fora. Ett annat är att det pågår ett arbete med att ta fram gemensamma ägardirektiv för de tre bolagen.

- Det känns mycket spännande att få möjlighet att tillsammans med parterna utveckla den gemensamma ägarstyrningen. Att ha aktiva ägare ger förutsättningar för våra partsbolag att stärka sina verksamheter. Jag har som kanslichef på LO varit ledamot i flera bolag och arbetat aktivt med LO:s egen ägarstyrning. Vi har under min tid tagit kliv framåt och erfarenheterna från det arbetet ger ett bra stöd i det som nu väntar, säger Annika Nilsson.

För intervju med Annika Nilsson hänvisas till LO:s pressjour på tel.08-796 25 26. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Annika Nilsson
Annika Nilsson
Ladda ned bild
Annika Nilsson. Högupplöst foto.
Annika Nilsson. Högupplöst foto.
Ladda ned bild

Om

Alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Med den ambitionen har Svenskt Näringsliv, LO och PTK bildat Avtalat. Vi finns till för närmare tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektivavtal i privat sektor. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Följ Avtalat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avtalat

Spellistor om döden och olyckor ska få fler att upptäcka pension och försäkring via jobbet30.11.2022 08:01:00 CET | Pressmeddelande

Idag startar Avtalat en kampanj som genom spellistor på Spotify ska öka kännedomen om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Bland annat uppmanas 200 000 arbetsgivare i privat sektor att skicka spellistorna om bland annat olyckor och döden till sina 3 miljoner anställda. Förhoppningen är att fler ska få del av de försäkringspengar de har rätt till via kollektivavtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum