Region Örebro län

Digital plattform ska locka besökare till länet

Dela
En digital turismplattform som skapar attraktion och nyfikenhet genom att synliggöra länets besöksmål och ledsystem. Det var målbilden för Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd när de i dag fattade beslut om att avsätta totalt 1,5 miljoner kronor för ett plattformsbygge.

- Vårt län har så oerhört mycket att erbjuda när det kommer till besöksnäringen och även om det naturligtvis är något positivt kan det ibland vara svårt att få överblick över alla attraktioner som erbjuds. Så nu vill vi skapa en digital marknadsplats som ska fungera som ett skyltfönster med vidarehänvisningar till de enskilda aktörerna, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Plattformen ska via en tydlig kartfunktion visa upp de aktörer som ägnar sig åt turism i Örebro län. Den ska också visa upp de olika ledsystem som genomkorsar länets olika delar.

- Förhoppningsvis kommer vi på det här sättet att kunna få tidigare besökare att upptäcka nya delar av länet samtidigt som vi kanske kan locka hit turister som tidigare inte förstått vilken skatt vårt län är när det kommer till vandring, cykling, paddling eller andra typer av aktiviteter, säger Irén Lejegren.

Den digitala plattformen är ett resultat av diskussioner mellan Region Örebro län, den regionala turismutvecklingsgruppen, det regionala branschrådet och aktörsnätverk. Totalt satsar regionala tillväxtnämnden 1,5 miljoner kronor på detta där 500 000 kronor ska användas i år och resterande pengar ska användas år 2023.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, Region Örebro län
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye