Expressen

Nytt grepp när partiledarna möts i Expressens debatt

Dela
Valspurtens hetaste partiledardebatt ser du hos Expressen. Tisdag 16 augusti drabbar partiledarna samman för att debattera valets viktigaste frågor.
Foto: Expressen/TT
Foto: Expressen/TT

Expressen bjuder in till livesänd partiledardebatt i valspurten – mindre än en månad före riksdagsvalet. Den 16 augusti klockan 20.00 möts ledarna för Sveriges åtta riksdagspartier för en två timmar lång debatt.

– Expressen är först ut av de stora partiledardebatterna, så stämningen kommer vara laddad och förväntningarna skyhöga. Den här kvällen blir startskottet för valrörelsens mest intensiva fas, säger Helena Gissén som leder debatten tillsammans med Viktor Barth-Kron.

Partierna har själva erbjudits att välja ämnen de vill debattera. Debatten är därmed uppdelad i åtta olika ämnen och modereras av Expressens politikreportrar Helena Gissén och Viktor Barth-Kron.

– Arrangörens val av ämnen är en ständig och nästan ofrånkomlig källa till missnöje i samband med partiledardebatter. Nu får det vara slut med det. Vi tror och hoppas att det här upplägget leder till en rakare och bättre debatt, när ingen behöver krysta in sin hjärtefråga om sjukvården i en diskussion om Nato. Exempelvis. säger Viktor Barth-Kron.

– Vilka ämnen partierna väljer att prioritera är också i sig ett besked till tittarna. Debatten äger rum i en tv-studio på Quality Hotel vid Friends arena i Solna.

Sändningen startar klockan 19.00 med försnack från Expressens studio, följt av debatten som drar i gång klockan 20.00 – allt sänds live på Expressen.se.
I halvtid analyserar experter partiledarnas insatser under ledning av Expressens Anna Herdenstam. Direkt efter debatten blir det analys och kommentarer med inbjudna gäster, och förstås intervjuer med partiledarna.

Nyckelord

Kontakter

Viktor Barth-Kron, politikreporter, viktor.barth-kron@expressen.se
Christofer Brask, politik- och samhällschef, christofer.brask@expressen.se

Bilder

Foto: Expressen/TT
Foto: Expressen/TT
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye