Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj slog rekord – svenska folket bidrog med 56 miljoner till kampen mot bröstcancer
- Det är fantastiskt. Tack alla som bidragit, säger Ursula Tengelin, generalsekreterare på Cancerfonden. Vi har en vision om att cancer ska kunna botas och har ett nytt mål för bröstcancer - att 90 procent av kvinnorna som får diagnosen år 2015 ska överleva sin sjukdom. Och det är dit pengarna ska gå, för att vi ska kunna nå vårt mål, avslutar Ursula Tengelin. Programledare för galan var Renée Nyberg och Hasse Aro och på scen uppträdde Paul Potts, Moneybrother, Sonja Aldén och Footloose-gänget med Måns Zelmerlöv, Anna Sahlene och Peter Johansson. Artisternas medverkan blandades med både humoristiska och allvarliga inslag. Bland annat fick tittarna träffa kvinnor som drabbats av bröstcancer och deras anhöriga. - Jag vill tacka våra tittare och alla andra som har skänkt pengar till Rosa Bandet och på så sätt bidragit till livsviktig forskning. Våra många kvinnliga tittare gör det särskilt angeläget för oss på TV3 att delta i Rosa Bandet-kampanjen. Det är mycket roligt att se att intresset för kampanjen och galan växer för varje år som går, säger Anders Knave, programchef på TV3. Rosa Bandet-kampanjen invigdes den 1 oktober då socialminister Göran Hägglund lyste upp Globen rosa. Under oktober har kampanjen pågått med olika aktiviteter över hela landet. Företag och privatpersoner har startat egna nätinsamlingar, föreningar har sålt rosa bandet och företag har bidragit på olika sätt, bland annat genom Rosa Lördag, svenska handlarnas bidrag till cancerforskningen. Högupplösta bilder från galan finns att hämta på cancerfonden.se/galabilder För mer information kontakta: Rebecka Blomberg, pressansvarig, Cancerfonden, tel 08-677 10 38, 0768-14 74 38 eller e-post rebecka.blomberg@cancerfonden.se Maria Hellström, projektledare press TV3, tel 08-562 023 47, 073-699 23 47 eller e-post maria.hellstrom@tv3.se Besök cancerfonden.se/rosabandet för mer information om Rosa Bandet och bröstcancer.
Om
Cancerfonden är en ideell organisation med tre viktiga uppgifter: att stödja och samordna cancerforskning, att informera om cancer och att ge stöd för utveckling av nya metoder i vården av cancersjuka.
Genom olika former av gåvor från privatpersoner och företag är Cancerfonden den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning. Cirka 400 forskningsprojekt finansieras via Cancerfonden varje år. Cancerfonden har inga statliga bidrag.
cancerfonden.se
Följ Cancerfonden
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Cancerfonden
Cancerfonden satsar 19,1 miljoner på cancerforskning vid GU26.3.2025 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Cancerfonden tillkännager att 19,1 miljoner kronor tilldelas forskare vid Göteborgs universitet för att driva banbrytande cancerforskning. Bland årets anslagsmottagare finns forskare tidigt i karriären som får möjlighet att säkra sin finansiering för nya upptäckter.
Cancerfonden satsar 45,7 miljoner på cancerforskning vid KI26.3.2025 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Cancerfonden investerar 45,7 miljoner kronor i cancerforskning vid Karolinska Institutet, vilket gör KI till det universitet som får störst andel av årets anslag för forskartjänster.
6 miljoner till cancerforskare vid LiU26.3.2025 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Cancerfonden ger 6 miljoner kronor till cancerforskare vid Linköpings universitet. Forskningen vid LiU bidrar till framsteg inom tidig diagnostik och individanpassad behandling av cancer.
Cancerfonden satsar 19 miljoner på cancerforskning vid Lunds Universitet – AI i bröstcancerscreening i fokus26.3.2025 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Cancerfonden beslutar att dela ut 19 miljoner kronor till cancerforskare vid Lunds universitet.
3,1 miljoner till cancerforskare vid UmU26.3.2025 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Cancerfonden tilldelar 3,1 miljoner kronor till cancerforskare vid Umeå universitet. Forskningsanslagen vid UmU bidrar till ökad förståelse för cancer och utveckling av nya behandlingsmetoder.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum