Stångåstaden

Italienska restaurangen Don Luigi öppnar i Ebbepark

Dela
Till hösten slår kvarterskrogen Don Luigi upp portarna i Stångåstadens nybyggda fastighet i Ebbepark i Linköping. Restaurangen, som är inspirerad av det italienska köket, finns sedan tidigare i Norrköping och Krokek och kommer förutom restaurang också ha en butiksdel med italienska delikatesser.
Till hösten öppnar restaurang Don Luigi i kvarteret Dynamiken i Ebbepark
Till hösten öppnar restaurang Don Luigi i kvarteret Dynamiken i Ebbepark

Bakom satsningen står Gabriella Tanzi tillsammans med sin man och sin svåger George Tanzi. Gabriella arbetar som socialsekreterare men sadlar nu alltså om till restaurangägare. Restaurangbranschen är dock allt annat än ny för henne.

-          Jag har arbetat i restaurangbranschen till och från sedan jag var 15 år, bland annat på restaurang il Cibo i Norrköping som har samma ägare som Don Luigi. När vi fick möjligheten att etablera Don Luigi i Linköping tvekade vi inte, förklarar Gabriella Tanzi.

 

Bild: George och Gabriella Tanzi

Restaurangen öppnar i Stångåstadens nybyggda fastighet i kvarteret Dynamiken i Ebbepark. Valet kändes givet efter att Gabriella läst på om stadsdelen. Områdets mix av verksamhet och bostäder var något som lockade.

-          Vi ville till ett område med både arbetsplatser och boende. Jag hamnade på Ebbeparks hemsida av en slump och när jag läste kändes det väldigt rätt och givet för oss. Området är nytt och fräscht vilket passar oss. Det finns mycket liv och energi i Ebbepark och det känns riktigt bra varje gång vi är där, säger Gabriella Tanzi.

Bild: Kvarteret Dynamiken i Ebbepark där restaurang don Luigi kommer att öppna

Förhoppningen är att restaurangen slår upp portarna i slutet av oktober. Don Luigi kommer både ha lunchservering och kvällsöppet och du väljer själv om du vill äta på plats eller välja take-away. På menyn kommer man bland annat att hitta pinsa, en variant av den klassiska pizzan, samt pasta, sallader och plockmat. Allt inspirerat av det italienska köket. Det kommer även finnas möjlighet att köpa med matvaror hem i den tillhörande butiksdelen.

Nyfiken på att veta mer om Don Luigi? Du kan läsa mer här eller kolla in @donluiginkpg eller @donluigikrokek på Instagram. 

Vill du veta mer om området Ebbepark hittar du det här.

Nyckelord

Kontakter

Johan Asklöf
Fastighetsförvaltare kommersiella lokaler på Stångåstaden
tel 013-20 86 73


Gabriella Tanzi
restaurangägare Don Luigi
tel 076-4086818

Bilder

Till hösten öppnar restaurang Don Luigi i kvarteret Dynamiken i Ebbepark
Till hösten öppnar restaurang Don Luigi i kvarteret Dynamiken i Ebbepark
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye