Siemens AB

Siemens Xcelerator – en ny, öppen digital affärsplattform som accelererar den digitala transformationen

Dela
Siemens AG har lanserat en ny, öppen digital affärsplattform, Siemens Xcelerator, för att accelerera den digitala transformationen och värdeskapande för kunder inom industri, fastigheter, elnät och transport. Affärsplattformen gör den digitala transformationen enklare, snabbare och skalbar.

Siemens Xcelerator innehåller en portfölj av utvalda IoT-aktiverade hårdvaror, mjukvaror och digitala tjänster från Siemens och certifierade partner. Portföljen omvandlas mot mer öppna applikationer, med fler molnbaserade och as-a-service-lösningar samt IoT-aktiverad hårdvara som ständigt kan uppgraderas. Affärsplattformen kommer att vara gynnsam för samarbetet med ett växande ekosystem av partner och en kontinuerlig utvecklad marknadsplats för att underlätta interaktioner och transaktioner mellan kunder, partner och utvecklare.

Som en del av Siemens Xcelerator lanseras även det första nya SaaS-erbjudandet som heter Building X. Building X är en ny samling funktioner kopplat till smarta byggnader för att skapa en ”single sourse of truth” (en samlad källa till sanningen – SSOT), som tar komplexitet ur digitaliseringen och stöttar kunderna att uppnå sina hållbarhetsmål som netto noll.

"Siemens Xcelerator kommer att göra det enklare än någonsin för företag att navigera i den digitala omvandlingen – snabbare och i stor skala. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen inom operativ teknik och informationsteknik ger vi kunder och partners möjlighet att öka produktiviteten, konkurrenskraften och skala upp innovationer. Dagens lansering av Siemens Xcelerator, veckans förvärv av Brightly Software och vårt utökade partnerskap med Nvidia är viktiga milstolpar i genomförandet av vår strategi för att påskynda tillväxten med högt värde", säger Roland Busch, VD och koncernchef för Siemens AG.


Se det fullständiga pressmeddelandet på engelska här: https://sie.ag/3QVfzrl

För mer information om Xcelerator, se här

Kontakter

Bilder

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och hälso- och sjukvård. Från resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leveranskedjor och smartare byggnader och elnät, till renare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik med ett högre syfte för att skapa ett verkligt värde för kunderna.

Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen hjälper Siemens sina kunder att förbättra morgondagen för att bidra till en mer hållbar värld. Siemens äger också en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en globalt ledande leverantör av medicinsk teknik som formar framtidens hälso- och sjukvård. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft.

Under räkenskapsåret 2021, som avslutades den 30 september 2021, genererade Siemens-koncernen intäkter på 62,3 miljarder euro och ett nettoresultat på 6,7 miljarder euro. I slutet av räkenskapsåret 2021 hade företaget cirka 303 000 anställda världen över. Mer information finns på www.siemens.com.

Det första Siemensbolaget i Sverige grundades 1893. Från och med den 1 oktober 2020 består Siemens i Sverige av Siemens AB, Siemens Mobility AB, Siemens Financial Services AB, Siemens Healthcare AB, Siemens Industry Software AB och Mentor Graphics AB. Medarbetarantalet uppgår till cirka 1 480 och under räkenskapsåret 2021 var omsättningen drygt 5,9 miljarder kronor. Mer information finns på www.siemens.se.

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Framgångsrikt pilotprojekt på Väla Centrum bidrar till stabilisering av elnätet och intäkter för fastighetsägaren6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan maj 2023 har Väla Centrum utanför Helsingborg hjälpt till att balansera det svenska elnätet genom att erbjuda sin förbrukningsflexibilitet på en av Svenska kraftnäts marknader för handel med stödtjänster, FCR-N (Frequency Containment Reserve – Normal). Väla blev den första svenska kommersiella fastigheten att bli godkänd för att göra detta. Förutom att svara mot det ökande behovet av flexibilitet i elnätet finns ekonomiska incitament för fastighetsägaren Skandia Fastigheter, som får intäkter från handeln.

Siemens och Elvia samarbetar för att öka nätkapaciteten i delar av Norge till 2030 med SaaS-lösning10.11.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Det norska elnätsbolaget Elvia väljer att använda Siemens SaaS-lösning LV Insights® X, för att automatisera processer och hantera komplexiteten i det norska lågspänningsnätet. LV Insights® X, som är en del av Siemens Xcelerator-portfölj, har varit i drift hos Elvia i kombination med Spectrum PowerTM 7 ADMS sedan oktober 2023. Partnerskapet möjliggör en framtidssäkrad hantering av det norska distributionsnätet, och innebär ett steg närmare ett autonomt nät.

Färre än 50 % av företagen förväntar sig att uppfylla målen för koldioxidutsläpp år 2030, enligt ny studie13.9.2023 11:50:15 CEST | Pressmeddelande

Siemens presenterar en global studie som analyserar data från en undersökning med 1 400 chefer från 22 länder, som avslöjar insikter på regional, stads- och industrinivå om infrastrukturomställningen inom energisystem, transporter och byggnader Utfasning av fossila bränslen har högsta prioritet inom infrastrukturomställningen, men framstegen går för långsamt Över 50 procent av de tillfrågade cheferna tror att utfasning av fossila bränslen är en konkurrensfördel, men mindre än hälften tror att deras land har en effektiv strategi för att minska koldioxidutsläppen Teknik och digitalisering är viktiga verktyg för en framgångsrik infrastrukturomställning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye