PR Direkt

Detta ska du tänka på om du semestrar utomlands i år

Dela
Coronapandemin har satt stopp för resandet under flera år nu, men äntligen börjar det se ut som att det blir lite enklare att resa utomlands. Om du vill säkra en semester med sol och värme kan det vara all idé att titta på en resa till södra Europa.

Att strosa längs strandkanten vid Medelhavet är inte bara skönt utan även ett bra sätt att ladda batterierna och komma tillbaka till jobbet med full energi. Men även om coronapandemin är på tillbakagång och det är fullt möjligt att resa, finns det en del saker att ha i åtanke.

Har du koll på vad som behövs inför resan? Vill du undvika ett misstag och säkra en riktigt bra semester kan det vara all idé att läsa vidare i denna artikeln. Här ger vi dig nämligen en checklista på vad du behöver inför din resa i sommar.

Solskydd

Oavsett om du väljer att åka utomlands eller placera dig vid ditt utebord i trädgården, är det viktigt att du använder solskydd. En bra tumregel är att du ska ha en solskyddsfaktor som motsvarar det antal grader det är utomhus plus 10. Det vill säga om det är 15 grader varmt ute bör du ha en solskyddsfaktor på 25.

Om du har en trevlig utemöbelgrupp där du brukar äta middag med nära och kära är det även viktigt att du använder solskyddsfaktor. Man kan lätt glömma bort solen när man sitter och äter, vilket i värsta fall kan resultera i att du bränner dig ganska rejält. 

Packa rätt

Det bästa är att packa lätt. Dels blir det smidigare eftersom du bara kan resa med handbagage, dels får du plats över om du vill köpa med dig något hem. Hur stor väska du behöver beror givetvis på hur lång din semester är. Om du ska åka bort i tre veckor blir det kanske svårt att få plats med allt i ett handbagage. 

Kolla upp vilka corona regler som gäller

Europeiska Unionen har gjort en sida med information om vilka inresekrav som ställs på resenärer från andra EU-länder. Du kan dessutom välja en specifik destination och få information om vilka restriktioner som gäller där. Exempelvis om man behöver använda munskydd i kollektivtrafiken eller i vanliga matbutiker samt om öppettiderna är begränsade. 

Långa köer 

Allt eftersom EU har öppnat upp och många har börjar resa igen har köerna på flygplatserna runt om i Europa blivit allt längre. Var därför ute i mycket god tid. Vanligtvis brukar man vara på flygplatsen 2 timmar innan flygets avgång, men i denna period kan det faktiskt vara värt att vara på flygplatsen dubbelt så lång tid innan avgången, det vill säga 4 timmar om du ska flyga inom Europa.

Om du ska flyga utanför Europa kan det vara en bra idé att vara på flygplatsen ännu tidigare. Köerna beror på den omfattande corona dokumentationen med vaccinbevis och PCR-test som en del länder fortfarande kräver för att få man ska få resa.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

GetLEI lanserar SvenskLEI: En lokal hemsida för den svenska marknaden för utfärdandet av LEI koder31.1.2024 13:39:21 CET | Pressmeddelande

GetLEI, en ledande global leverantör av Legal Entity Identifier (LEI)-koder, har idag med glädje tillkännagivit lanseringen av SvenskLEI, en ny hemsida som är speciellt anpassad för att möta behoven hos den svenska marknaden. Denna lansering markerar ett betydande steg i företagets strävan att göra processen för att skaffa och hantera LEI-koder enklare och mer tillgänglig för svenska företag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye