Svenska Basketbollförbundet

A3 drar sig ur SBL Dam

Dela
Svenska Basketbollförbundet har under senare tid fört en dialog med A3 Basket om föreningens ekonomiska situation, som bland annat innefattar stora skulder till Skattemyndigheten.

I samband med detta har en rad krav ställts på klubben kring redovisning av helheten, och också kring framtiden. SBBF har efterfrågat en total bild av föreningens skuldsituation, en budget, samt en organisatorisk/sportslig plan inför framtiden. Dessa uppgifter skulle legat till grund för ett styrelsebeslut om huruvida A3 skulle tillåtas delta i SBL Dam kommande säsong.

A3 Basket har inte återkopplat på någon av de frågeställningar som rests, utan har i stället den 30/6 meddelat att de väljer att dra ur laget från SBL Dam.

SBL Dam kommer säsongen 22-23 bestå av 11 lag, och efter detta besked kommer spelprogram för SBL Dam och Svenska Cupen så skyndsamt som möjligt slutföras.

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum