Enköpings kommun

Jonas Boman blir ny chef för socialförvaltningen

Dela
Jonas Boman blir ny förvaltningschef för Socialförvaltningen i Enköpings kommun.

Den 20 september börjar Jonas Boman på Enköpings kommun. Han kommer från ett uppdrag som verksamhetschef inom individ och familj på Västerås stad.

– Jag har ett starkt engagemang för sociala frågor och är glad över möjligheten att arbeta för en bra verksamhet för de i Enköping som behöver oss. Jag ser fram mot att leda socialförvaltningen vidare mot en kostnadseffektiv verksamhet samt även arbeta tillsammans med nämnden, förvaltningens medarbetare samt kommunledningsgruppen, säger Jonas Boman.

Jonas har tidigare arbetat med arbetsmarknadsfrågor men fokus har framför allt varit på individ och familjefrågor under yrkeskarriären.

– Jonas har en gedigen chefserfarenhet från arbete med individ och familjefrågor och han har också varit verksamhetschef med ansvar för arbetsmarknadsfrågor. Han har därmed den helhetssyn och chefserfarenhet som krävs för att kunna hantera dagens och morgondagens utmaningar inom socialtjänsten, säger Krister Larsson, socialnämndens ordförande.

– Jonas har en bred erfarenhet från myndighetsutövning, socialrätt och den juridik som är kopplat till myndighetsutövning inom socialt arbete. Jonas har varit chef i 20 år, varav de senast 12 åren som chef för chefer. Jonas kommer att tillföra relevanta perspektiv till kommunens förvaltningsövergripande arbete med social hållbarhet, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonas Boman
Jonas Boman
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum