E.ON lanserar ny tjänst för energirenovering av fastigheter

Dela
Som första energibolag i Sverige ingår E.ON ett samarbete med Hemma och Klimatfastigheter, och lanserar redan i höst energirenovering som tjänst till sina privatkunder. – Ungefär 80 procent av Sveriges cirka 2 miljoner småhus är äldre än 35 år och i behov av energieffektivisering. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder möjligheten att energirenovera och på så sätt minska sina elkostnader, säger David Sätterman, chef för E.ONs solcellsaffär.
Foto: E.ON
Foto: E.ON

Energirenovering innebär att man med grund i en unik digital energikartläggning tar fram en skräddarsydd lösning för varje enskilt hus. Genom att samköra kundernas energidata med andra datakällor möjliggörs att enkelt identifiera vilka renoveringar som ger mest nytta till rätt pris.

– Fokus läggs på åtgärder som sänker kundens kostnader samtidigt som det gör huset mer hållbart. Det kan till exempel handla om att installera solceller på taket eller att byta uppvärmningssystem från direktverkande el till värmepump, säger David Sätterman.

Fastigheter står för cirka 40 procent av den totala energianvändningen i Europa. För att nå målen i Parisavtalet behöver energianvändningen minska och energin användas smartare. Enligt Sätterman kan de flesta villaägare minska sin energianvändning med minst 30 procent genom att investera i energiförbättringsåtgärder.

– Det finns en potential att genom energirenovering spara in 11 TWh el i Sverige. Det handlar om stora besparingar som kan göras både vad gäller elkostnader och miljöpåverkan, säger David Sätterman.

Energirenoveringstjänsten erbjuds i samarbete med Hemma, vars plattform stödjer energiomställningsprojekt från analys till uppföljning med fokus på att aggregera och analysera data om fastigheten och dess energiprestanda.

– Vi är glada över att vi nu startar den första större satsningen i Sverige med fokus på att sänka energianvändningen i villor. Det känns extra viktigt givet senaste tidens energiprisökningar. Vi tror starkt på kombinationen digital datainhämtning och analys med personlig rådgivning, vilket vi tillsammans kan erbjuda i detta samarbete, säger Therese Ruth från Hemma.

Samarbetspartner är också Klimatfastigheter, som är den part som stödjer den individuella villaägaren med beräkning, projektledning, upphandling och genomförande av paketlösningar för energieffektivisering.

 – Efter att ha utvecklat energirenoveringskonceptet i Sverige så är vi på Klimatfastigheter enormt stolta över att fortsätta vara på kundens sida tillsammans med E.ON och Hemma. I och med detta samarbete kan vi fortsatt stödja kunden genom hela processen utifrån deras villkor och förutsättningar. Kombinationen mellan digital energikartläggning och personlig rådgivning gör att vi kan nå många fler villaägare och bli än mer effektiva i vår energirenoveringsprocess säger Martin Wikman, VD för Klimatfastigheter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: E.ON
Foto: E.ON
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Laddbara fordon ökar - men i många kommuner går det långsamt7.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Antalet elbilar växer snabbt, visar E.ONs Elektrifieringsrapport. Hittills under 2023 har 37 procent av alla nya bilar varit elbilar och ytterligare drygt 20 procent laddhybrider. –Men fortfarande är det bara cirka fem procent av alla bilar som är elbilar. Bara ett halvdussin kommuner i E.ONs elnät har en större andel laddbara bilar än 10 procent, säger Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum