Norrköpings kommun

”Kulturnatten är en resa bortom staden”

Dela
Fantasin är det mäktigaste människan har. Under Kulturnatten ger konsten, musiken, dansen och de olika evenemangen besökarna möjlighet att dyka ner i fantasin med upplevelser ut i den inre eller yttre världen. Den känslan vill årets konstnär, Krister Kern, gestalta med Kulturnattsaffischen.
Årets kulturnattsaffisch av Krister Kern.
Årets kulturnattsaffisch av Krister Kern.

– En kulturnatt är en väldigt lokal företeelse så till vida att den geografiskt händer i en bestämd stad på bestämda datum. Men själva upplevelserna ska förhoppningsvis ge fantasin en resa bortom staden ut i världen, eller inåt till ställen bara konsten kan ta oss. Det tog jag fasta på i min affisch för årets kulturnatt, säger konstnären och skådespelaren Krister Kern.

I sin ateljé i Norrköping skapar han färgstarka landskap, och iscensätter situationer där olika människor befinner sig och förhåller sig till varandra. Hans målningar, som är i akryl, sätter igång fantasin och ger tanken fri flykt. Han har haft utställningar i Norrköping (Galleri Kronan), Linköping, Stockholm och Göteborg.

Krister Kern är också skådespelare och har varit verksam på bland annat Östgötateatern, Teater Bhopa, Ung scen/öst, Riksteatern och Teater Lumor. För film och teve har Krister Kern gjort ett 20-tal produktioner, bland annat Ettor och nollor i regi av Johan Renck, Kongens nei, Oskyldigt dömd, Beck och Den blomstertid nu kommer. Under 2019 filmade han Rebecka Martinsson, Morden i Sandhamn, Irene Huss och långfilmen Knackningar. Under hösten 2022 är han aktuell i Netflix nya serie The Playlist.

Även i år blir Kulturnatten tre dagar, från den 23 till den 25 september. Det kommer att bli tre dagar fyllda med kultur i hjärtat av Norrköping.

Som vanligt kommer årets kulturnattsaffisch att vara gratis att hämta på Norrköpings stadsbibliotek, Kontaktcenter, Norrköpings stadsmuseum, Norrköpings konstmuseum och Arbetets museum. Under Kulturnatten kommer Krister Kern att finnas på plats på Norrköpings stadsmuseum för att visa själva målningen bakom affischen och signera affischer och vykort.

Kontakt:
Krister Kern
Titel: konstnär och skådespelare
Telefon: 0739-87 01 39

Charlotte Jörgenson Ericson
Titel: handläggare kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 19 03

__________________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Årets kulturnattsaffisch av Krister Kern.
Årets kulturnattsaffisch av Krister Kern.
Ladda ned bild
Krister Kern
Krister Kern
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum