Europcar

Volkswagen Group ökar farten i utvecklingen av mobilitetslösningar med köpet av Europcar

Dela
Volkswagen Group har med sina konsortiepartners Attestor och Pon Holdings slutfört köpet av Europcar Mobility Group. Ett köp som innebär att Europcars verksamhet från och med nu kommer att vara en viktig hörnsten i Volkswagens framtida mobilitetsplattform.

Volkswagen Group kommer tillsammans med sina partners att påskynda Europcar Mobility Groups omställning till att bli ledande inom hållbar mobilitet genom teknik och data. Europcar kommer bli en viktig del i Volkswagens framtida mobilitetsplattform där Europcar Mobility Groups breda erbjudande kommer att tillgodose en mängd olika mobilitetsbehov hos kunderna, från bildelning i några timmar till bilabonnemang i flera månader.

- Europcar Sverige ägs redan av Volkswagen Group, men nu blir satsningen på delad hållbar mobilitet ännu starkare och snabbare. Med Europcars kunskaper och erfarenhet av att hantera en nationell fordonsflotta genom ett omfattande stationsnätverk för hög tillgänglighet av mobilitetstjänster, kommer vi att ha en allt viktigare strategisk roll framöver. Jag ser med spänning och tillförsikt fram emot Volkswagen Groups bidrag till transformationen av Europcar Mobility Group att bli ett ledande tech-bolag inom mobilitetssektorn med intelligenta, uppkopplade mobilitetstjänster, säger Mickael Bogered, VD för Europcar Sverige.

Pilotfaser för mobilitetstjänster kommer att inledas av Volkswagen Group, Europcar och Porsche Bank redan under fjärde kvartalet 2022 i Wien och senare väntas Hamburg följa under första kvartalet 2023. Ett viktigt framtida steg för plattformen är introduktionen av självkörande fordon under andra halvan av decenniet. Detta möjliggör helt nya tjänster och lyfter verksamheten till en ännu högre effektivitets- och lönsamhetsnivå.

- I framtiden kommer de flesta fortfarande att föredra individuell rörlighet, men det kommer att handla mer om att använda och mindre om att äga. Den nya mobilitetsplattformen kommer perfekt att svara på denna trend med ett mycket flexibelt och bekvämt erbjudande till våra kunder, säger Cathrin Idén, Chief Commercial Officer för Europcar Sverige.

Europcar Mobility Group levererar mobilitetslösningar över hela världen via ett nätverk i över 140 länder. I Sverige har Europcar 170 stationer och 6 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Europcar
Europcar
Hantverksvägen 9
151 65 Södertälje

http://Europcar.se

Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 140 länder. I Sverige har Europcar 170 stationer och 6 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

MABI Sverige och Europcar Sverige inleder strategiskt samarbete7.11.2022 13:30:00 CET | Pressmeddelande

MABI Sverige och Europcar Sverige har undertecknat ett avtal om strategiskt samarbete, vilket innebär att ett samägt företag mellan MABI Sverige och Europcar Sverige nu grundas och kommer initialt börja leverera olika typer av bil- och logistikrelaterade tjänster till båda ägarbolagen. Samarbetet stöder bolagens strategiska mål att utveckla sina verksamheter och tjänster på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Bolagen bedömer att de genom samarbetet kommer uppnå betydande kostnadsbesparingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye