Expressen

Farah Abadi blir Årets skåning 2022

Dela
Programledaren Farah Abadi tilldelas utmärkelsen Årets skåning 2022 av Stiftelsen Skåneländska flaggans dag och Kvällsposten.
Farah Abadi är Årets skåning. Foto: Sven Lindwall
Farah Abadi är Årets skåning. Foto: Sven Lindwall

Farah Abadi, 34, flyttade till Landskrona som femåring och bor i dag utanför Malmö. Sedan hennes karriär inleddes på radiokanalen ”Din gata” i Malmö har hon lett flera barnprogram och radioprogram. Bara i år har hon gjort succé som Oscar Zias sidekick i Melodifestivalen, hörts i radioprogrammen ”Karlavagnen” och ”Ring så spelar vi” och tävlat i ”På Spåret”. Få har kunnat undgå Farah Abadis smittande energi.

Det är Kvällspostens läsare och de som följer Stiftelsen Skåneländska flaggans dag som har röstat fram vinnaren.

– Det är väldigt roligt att få hylla Farah Abadi i år, en person som verkligen nått ut till våra läsare, säger Maria Rydhagen, chefredaktör på Kvällsposten.

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut av Stiftelsen Skåneländska flaggans dag sedan 1967, de senaste 13 åren i samarbete med Kvällsposten. Förra året tilldelades priset ryttaren Peder Fredricson. Bland tidigare vinnare finns namn som Peps Persson, Sanna Nielsen och Marianne Mörck.

Farah Abadi hyllas på Kiviks marknad den 18 juli, klockan 16.30 på stora scenen. Dessutom kommer ett porträtt att hängas upp på Malmö Airport.

– Farah Abadi är ett mycket bra val som Årets skåning! Det har verkligen varit hennes år och det är fint att se hur väl hon representerar Skåne, säger Göran Hansson, ordförande i Stiftelsen Skåneländska flaggans dag.

Nyckelord

Kontakter

Lovisa Åkesson, redaktionschef Kvällsposten
lovisa.akesson@kvp.se
070-5291026

Bilder

Farah Abadi är Årets skåning. Foto: Sven Lindwall
Farah Abadi är Årets skåning. Foto: Sven Lindwall
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen tar plats på Almedalen 202321.6.2023 11:00:48 CEST | Pressmeddelande

På tisdag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. Nytt för i år är att Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron frågar ut partiledarna på scen efter talen. – Vad vill de egentligen, bortom de fem senaste talepunkterna och nästa utspel? Det hoppas jag att vi ska kunna prata om, säger han.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum