Yamaha Motor Scandinavia AB

De kör superfinalen i Frankrike för Sveriges räkning

Dela
Den 19-21 augusti anordnar Yamaha sin årliga bLU cRU superfinal för unga ambitiösa motocrossförare. I år går tävlingen av stapeln i Frankrike och endast ett fåtal svenska förare har gått vidare till finalen.
Bild: Yamaha Motor
Bild: Yamaha Motor

För tredje året i rad anordnar Yamaha superfinalen vilket är en avslutande del på deras ungdomssatsning - bLU cRU - för unga drivna motocrossförare. Under hela våren och sommaren har ungdomarna tränat och tävlat för att få chansen att åka till MxGP i Frankrike där de får möta andra talangfulla motocrossförare från hela världen. Totalt har 80 barn från Sverige deltagit och 15 har tagit sig vidare till finalen. Bland de uttagna svenskarna finns Alf Granberg, Tuva Nelsson, Albin Glansén, Viggo Östner och Mira Sturesson.

- I år har antal ansökningar till bLU cRU ökat med 20 procent jämfört med föregående år och det känns kul att vi har med oss ett par riktigt vassa svenska ungdomsförare. Det här är en stor grej för alla barn och ungdomar som kör motocross och många går och väntar hela säsongen på om de kommer få åka till finalen eller inte. Att få möta så pass många motocrossentusiaster under en och samma helg är en upplevelse som barnen sent kommer glömma, säger Morten Brondbjerg, Yamaha Motor Scandinavia.

Totalt är det 120 barn och ungdomar från hela världen som gått vidare till finalen. I Frankrike kommer de få träna och tävla tillsammans med andra likasinnade motocrossfantaster och bli coachade av seniora proffsförare. De topp tre bästa förarna, tillsammans med två wildcards, från varje klass bjuds in till ett träningspass, så kallad Masterclass, där en förare från respektive klass utses som slutlig bLU cRU-vinnare. 

Nyckelord

Kontakter

Sara Wikberg, presskontakt
sara@wikbergfrisk.se
073-312 89 77

Bilder

Bild: Yamaha Motor
Bild: Yamaha Motor
Ladda ned bild

Om

Yamaha Motor Scandinavia AB
Yamaha Motor Scandinavia ABOm Yamaha Motor Company:

Yamaha Motor Company är ett företag grundat av japanska Yamaha Corporation 1955 och tillverkar bland annat motorcyklar, fyrhjulingar, båtmotorer och vattenskotrar. Yamahas produkter finns hos 109 olika återförsäljare i Sverige. www.yamaha-motor.eu

Följ Yamaha Motor Scandinavia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yamaha Motor Scandinavia AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum