Svenska Bandyförbundet

IFK Rättvik tackar nej till plats i Elitserien Dam i bandy - så spelas serien

Dela
IFK Rättviks damlag tackar nej till spel i Elitserien Dam inför kommande säsong. Anledningen är att spelarna inte är redo eller villiga att ta steget, enligt Dan Hjelm, sportchef i IFK Rättvik. Laget erbjöds en plats i Elitserien efter att Skutskärs IF avstått sin plats på grund av spelarbrist.
Foto: Göran Erlandsson
Foto: Göran Erlandsson

Det var i februari i år som Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté, med stöd från en övervägande majoritet av elitklubbarna, beslutade att utöka Elitserien Dam från åtta till tio lag. Från Damallsvenskan Norra, i enlighet med den gångna säsongens tabell, anslöt Uppsala BoIS och från Damallsvenskan Södra anslöt Sunvära SK.

I augusti meddelade dock Skutskärs IF att klubben lämnar sin plats i ligan med omedelbar verkan på grund av spelarbrist. Erbjudandet om deltagande i Elitserien gick då till IFK Rättvik, som nu alltså tackat nej.

– Spelarna vill inte spela i Elitserien just nu. Vi har ett ungt lag som vill spela i Allsvenskan och spela sig upp, säger IFK Rättviks sportchef Dan Hjelm till Radiosporten.

Så spelas Elitserien Dam kommande säsong

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har därför tagit beslutet att damernas elitserie spelas med nio lag och Svenska Cupen Dam med dessa lag, fördelat på en grupp på fyra lag och en med fem lag. Skutskärs IFs matcher stryks.

Kommande säsong spelas Elitserien Dam med nio lag där lag ett till åtta går till slutspel och det lag som hamnar sist i tabellen har spelat klart, det vill säga inget lag åker ur serien.

För att se videon från sverigesradio.se måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Radiosportens intervju med Dan Hjelm, sportchef i IFK Rättvik

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Göran Erlandsson
Foto: Göran Erlandsson
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Så spelas de olika seriekvalen i bandy26.2.2024 15:14:57 CET | Pressmeddelande

Under veckan, med start redan på tisdag den 27 februari, startar tre olika seriekval - kval till Elitserien herr, Elitserien dam och Bandyallsvenskan herr skall avgöra nästa säsongs lag till landets främsta serier på seniorsidan. När februari närmar sig slutet är det dags för många lag att summera säsongen och blicka framåt, samtidigt som det för andra lag är dags att ladda upp inför ett stundande kval.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye