Svenska Bangolfförbundet

Medaljregn över Fredrik Persson och svenskarna på EM

Dela
Fredrik Persson - nybliven Europamästare i Bangolf!
Fredrik Persson, Europamästare, EM 2022 Voitsberg i Tyskland
Fredrik Persson, Europamästare, EM 2022 Voitsberg i Tyskland

Fredrik har länge varit en av världens bästa bangolfare. Med sitt lugn, fokus, och en otrolig precision bevisade han återigen att han är i topp!

När EM avgjordes spelade han inte bara hem guldet med herrlandslaget utan tog även titeln Europamästare i individuella slagspelet samt brons i matchspelet.

Hur känns det nu efter att du stått på pallen och nationalsången spelats?

- Känslorna är bra. Det gick som jag förväntat, höll jag på att säga. Nämen, spelar jag så bra som jag kan så vinner jag! Jag kunde säkert presterat ännu lite bättre men jag vann ändå.

Nästa tävling är ju VM, är det ytterligare ett guld du kommer att jaga då?

- Med tanke på senaste årens resultat så känns det konstigt att påstå något annat, så får väl satsa på det.

Fredrik krossade allt motstånd och var överlägset bäst. Helt missfria 18-varv på EB och snittet 19,5 över 6 varv. 

Tillsammans med sina lagkompisar som alla var i topp (Bronset till Andreas Cederholm individuellt) så krossades de övriga 8 nationerna. Svenskarna var 43 slag bättre än de andra som endast hade några slags marginal mellan sig.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Persson, Europamästare, EM 2022 Voitsberg i Tyskland
Fredrik Persson, Europamästare, EM 2022 Voitsberg i Tyskland
Ladda ned bild
Fredrik Persson efter sin EM-seger
Fredrik Persson efter sin EM-seger
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Fredrik Persson, Europamästare Bangolf 2022
Fredrik Persson, Europamästare Bangolf 2022
Ladda ned bild
Guldmedaljörerna på EM i Bangolf, Voitsberg Tyskland 2022.
Från vänster: Mikael Oldén (coach), Mattias Ståhl (coach), Dan Trulsson, Fredrik Persson, Rikard Lindqvist, Andreas Cederholm, Amir El Quachani, Elias Zachariassen (coach), Peter Eriksson, Carl-Johan Ryner, Cege Andersson (coach)
Längs fram: förbundskapten Christian Mellqvist.
Guldmedaljörerna på EM i Bangolf, Voitsberg Tyskland 2022. Från vänster: Mikael Oldén (coach), Mattias Ståhl (coach), Dan Trulsson, Fredrik Persson, Rikard Lindqvist, Andreas Cederholm, Amir El Quachani, Elias Zachariassen (coach), Peter Eriksson, Carl-Johan Ryner, Cege Andersson (coach) Längs fram: förbundskapten Christian Mellqvist.
Ladda ned bild

Om

Svenska Bangolfförbundet
Svenska BangolfförbundetFölj Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!6.1.2024 10:59:48 CET | Pressmeddelande

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige. Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024. Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena. -Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist. -Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!4.1.2024 09:51:16 CET | Pressmeddelande

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye