Svenska Bangolfförbundet

Bangolf-VM 2023 till Sverige

Dela
2023 års världsmästerskap i bangolf (minigolf) har tilldelats Sverige och kommer att avgöras i Uppsala. Tävlingarna spelas under perioden 22 – 26 augusti 2023.

Att just Sverige kommer stå som arrangör för detta världsmästerskap är frukten av ett nära samarbete med World Minigolf sport Federation (WMF) och den starka ställning som Sverige har internationellt inom sporten.

Det här betyder jättemycket för oss som sport, för Idrotts-Sverige och kommer förhoppningsvis att ge en ordentlig boost för bangolfen i landet efter att i stort sett alla mästerskap varit inställda under två års pandemi, säger Svenska Bangolfförbundets ordförande Mats Söderkvist.

Ett mästerskap som just avslutats är de Europeiska Mästerskapen som gick av stapeln i österrikiska Voitsberg. På detta mästerskap bärgade det svenska herrlandslaget två guld och två brons medan damerna som bäst nådde en fjärdeplats i matchspel.

Sverige är regerande världsmästare från världsmästerskapen som 2019 hölls i Kina.

Bangolf-VM 2023 är ett samarbete mellan Svenska Bangolfförbundet (SBGF), Uppsala Bangolfklubb (UBGK) och WMF.

Frågor och ytterligare kommentarer besvaras av:

  • Mats Söderkvist, ordförande SBGF telefon: 070-849 14 30
  • Lena Lindahl, Generalsekreterare SBGF telefon: 073-047 75 57
  • Thomas Damberg, Ordförande UBGK telefon: 073-621 36 80

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Bangolfförbundet
Svenska BangolfförbundetFölj Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Nytt VM-guld till sveriges herrlag i Bangolf, VM-silver till damerna!24.8.2023 07:40:46 CEST | Pressmeddelande

Det blev en rafflande finalstrid när Sveriges och Tysklands herrlag i den svåra precisionsidrotten Bangolf spelade i ledarboll i den avgörande sista rundan (tävlingen omfattar 6 x 18 hål under två dagar). Med överlägsen marginal höll Sveriges herrar för favorittrycket. VM-guld till det svenska herrlaget i bangolf. VM-silver till damernas lag - och i båda fallen bjöd Tyskland det starkaste motståndet. Nu väntar även kamp om individuella medaljer, mixed och match. Sverige siktar på fler VM-titlar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum