Norrköpings kommun

”Städa Sverige” tillbaka på Tyska torget efter två pandemiår

Dela
För sjunde året i rad städas Norrköping genom initiativet ”Städa Norrköping”. Bakom arrangemanget står idrottens miljöorganisation Städa Sverige och Pantamera/Returpack. Efter två pandemiår med restriktioner är arrangemanget i år tillbaka på Tyska torget.
Pressbild: Josefin Warg/Städa Sverige.
Pressbild: Josefin Warg/Städa Sverige.

– Det är väldigt roligt att vi återigen kan samlas på Tyska torget för året Städa Norrköping. På torget sorterar ungdomarna skräp, deltar i tävlingar, lyssnar på ett lokalt band och får mat och dryck. Ett trevligt sätt att avsluta städdagen som uppskattas av alla inblandade” säger Mikael Örnliden Projektledare på Städa Sverige.

 Årets städning sker 10 september och i år bidrar runt 800 ungdomar från drygt 40-föreningar till att göra Norrköping till en renare stad.

–  Det har blivit en årlig tradition att vi på Pantamera tillsammans Norrköpingsidrottsföreningar städar Norrköping. Som en lokal aktör är det viktigt för oss att stötta det lokala föreningslivet samtidigt som Norrköping blir städat och ungdomarna lär sig om hållbarhet. Det är en riktig vinst för oss alla, säger Lil Berger, Projektledare för Pantamera vid Returpack.

Förra året infördes appen Litterquitter från Visual Sweden och VISIARC där deltagarna kan logga in för att visa vart i staden det städas. Efter städningen kommer man sedan visuellt att kunna se hur staden har städats på en storbildsskärm på Tyska torget.

Precis som tidigare samverkar Norrköpings kommun, idrottens miljöorganisation Städa Sverige, Pantamera/Returpack, och E.ON med alla föreningar för att städa Norrköping. För att underlätta skräpplockandet har Städa Sverige i förväg skickat ut handskar, säckar och tröjor till deltagarna.

– Återigen visar Norrköpings föreningar på ett stort engagemang i arbetet med att skapa en renare men också tryggare stad. Det är verkligen en styrka för Norrköping att ha föreningar och medborgare med det engagemanget, säger tekniska nämndens ordförande Markus Åkerman (C).

Kontakt:
Markus Åkerman (C)
Titel: ordförande tekniska nämnden
Telefon: 072-465 92 04

Lil Berger
Titel: projektledare Pantamera vid Returpack
Telefon: 070-508 32 32

Mikael Örnliden
Titel: Projektledare på Städa Sverige
Telefon: 070-415 67 16

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15


Bilder

Pressbild: Josefin Warg/Städa Sverige.
Pressbild: Josefin Warg/Städa Sverige.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum