Riksteatern

Premiär 17 september, Stockholm: Brats Carnival- queer cirkuspunk i en gränslös kärlekskabaret för hela familjen

Dela
Det australiensiska kompaniet Briefs Factory uppträder världen över och åker i höst ut på Riksteaterturné med föreställningen Brats Carnival. Och de gör det med ett BAM! Det blir en timmes gränslös kärlekskabaret med ”more is more”- attityd som varvar rosa glittriga monster och hopprep med rubikskub och akrobatik.
Foto:Briefs Factory
Foto:Briefs Factory

–Det är första gången vi turnerar i Sverige tillsammans med Riksteatern. Vi är så exalterade! Det känns fantastiskt att få introducera Briefs Factory för en svensk publik och att få uppleva hela Sverige, säger Fez Faanana, grundare av kompaniet Briefs Factory och skapare av föreställningen Brats Carnival.

Med på Sverigeturnén är också den hyllade svenske skådespelaren och dragartisten Robert Fux. 

– Vi ser fram emot att samarbeta med Robert Fux och det kommer att bli härligt och roligt. Showen kommer gå i ett rasande tempo och vår längtan är att få publiken att känna att de är på en trygg plats, att allt är möjligt och att du kan vara precis den du vill vara, säger Fez Faanana.

Det blir en genderbending resa som lockar fram din inre diva likväl som en hyllning till konsten att våga vara sig själv. Alla tidigare superhjältar kan slänga sig i väggen – det här gänget kommer garanterat stå överst på listan framöver. Brats Carnival är den föreställning artisterna bakom Briefs Factory önskar att de själva fått uppleva som barn. 

–Vi blandar cirkusnummer med visuella uttryck och jag skulle bli förvånad om publiken inte lämnar salongen lätt omskakade med ett leende på läpparna. Vi hoppas kunna locka publiken till skratt och ge en skön magträning på köpet. Alla behöver få leva ut det spektakulära och fly verkligheten för en stund, säger Faanana.

Föreställningen är ett gästspel, och en samproduktion mellan Briefs Factory, Cluster Arts och svenska Follow the Rabbit. De åker på turné med Riksteatern och besöker 30 orter i hela landet.

Premiär i Stockholm den 17 september, 19:00-20:00
Press bjuds in till en pressvisning i Stockholm den 16 september, kl 14:00-15:00


Föreställningsbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.se/folder/224953
Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/brats-carnival/#section2

För mer information om Brats Carnival: https://www.riksteatern.se/forestallningar/brats-carnival/


Konstnärligt team
Artister: 
Fez Faanana  
Mark Winmill  
Thomas Worrell  
Brett Rosengreen  
Louis Biggs  
Dylan Rodriguez  
Robert Fux  

Kostym: Gia Mitchell  
Kreativ producent: Josefin Rosales  Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto:Briefs Factory
Foto:Briefs Factory
Ladda ned bild
Foto:Briefs Factory
Foto:Briefs Factory
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum