Stockholms stad

Kostnadsfri skrotning av båten

Dela
Just nu kan båtägare lämna gamla båtar till skrotning kostnadsfritt. Erbjudandet gäller året ut eller så länge pengarna räcker. Via webbplatsen båtretur.se får båtägare hjälp att skrota sin uttjänta fritidsbåt på ett miljömässigt bra sätt.
Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén

- Gamla båtar som lämnas i naturen kan sprida plast och skadliga ämnen som påverkar våra havs- och vattenmiljöer negativt, säger Nanna Spett, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Stockholms stad. Vi vill förstås att båtägare ska ta hand om sina uttjänta båtar på bästa sätt och ett bra sätt är att passa på att skrota dem medan premien finns.

Skrotningspremien täcker kostnaden av en båt upp till 3 ton. Transporten till återvinningscentralen betalas av båtägaren, liksom eventuell sanering. I Stockholmsområdet finns båtskrot i Huddinge och Upplands Väsby.

Skrotningspremien finansieras av Havs- och vattenmyndigheten. Skrotningskampanjen drivs av Båtretur som är ett nat­ionellt nätverk för miljömässigt korrekt insamling och återvinning av fritidsbåtar.

Nyckelord

Kontakter

Miljöförvaltningen
Nanna Spett
Miljö- och hälsoinspektör
Telefon: 08-50828862
E-post: nanna.spett@stockholm.se

Bilder

Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum