Riksteatern

Riksteateraktuella magikern Julien Dauphin får årets Merlin Award – magivärldens motsvarighet till en Oscar

Dela
Svenska magikern Julien Dauphin är aktuell med nya föreställningen The Magic of Julien som ger sig ut på Riksteaterturné med premiär 6 mars i Eskilstuna. Nu är det också klart att han får årets Merlin Award – magivärldens motsvarighet till en Oscar.

Merlin Award delas ut av International Magicians Society som är världens största magisällskap med över 37000 medlemmar. Det är ett av det finaste priset man kan få som magiker och ges till den magiker/illusionist som visat prov på hög originalitet, högt artistskap, kunnande och förmåga att underhålla oavsett sammanhang. Tidigare pristagare är bland andra David Copperfield, Siegfried & Roy, Joe Labero och Florian Zimmer. Julien Dauphin kommer att tilldelas priset vid premiären av The Magic of Julien den 6 mars på Eskilstuna Teater. Det kommer att överräckas av International Magicians Societys president Tony Hassini. Magikern Julien Dauphin inledde sin karriär under tonåren på Paris gator och torg. Vid Forum des Halles i Paris tränade han varje dag bland gatumagiker och cirkusartister. I dag har han en meritförteckning som innefattar studier på världens äldsta magiskola Chavez Studio of Magic i Los Angeles, svenskt och nordiskt mästerskap i magi och internationella turnéer och tv-framträdanden. I The Magic of Julien blandar han svävande föremål och levande duvor med udda och bisarra karaktärer. Showen är präglad av Juliens karismatiska personlighet, magiska effekter och fingerfärdighet i en poetisk och suggestiv sammansättning. Med drömlika scenografier som för tankarna till Tim Burtons filmer. Förutom turnén med Riksteatern är Julien Dauphin aktuell i höst med en egen programserie på tv. Medverkar i föreställningen gör Tintin Anderzon och Ricky Dee. Tilde Björfors - grundare av Cirkus Cirkör - ansvarar för den konstärliga inramningen. Julien Dauphin finns tillgänglig för intervjuer. Fakta The Magic of Julien Medverkande: Julien Dauphin tillsammans med Tintin Anderzon och Ricky Dee Konstnärlig inramning: Tilde Björfors Regi/yttre öga: Jens Engman Kostym: Helena Andersson The Magic of Julien rekommenderas från 7 år och uppåt. Längd: Cirka 1 timme och 15 minuter utan paus. Premiär: 6 mars i Eskilstuna Turnéplan 6/3 Eskilstuna, 7/3 Oxelösund, 10/3 Ytterjärna, 11/3 Ytterjärna, 15/3 Gävle, 16/3 Sandviken, 18/3 Ljusdal, 20/3 Östersund, 23/3 Skellefteå, 24/3 Robertsfors, 29/3 Oskarshamn, 1/4 Ystad, 3/4 Västerås, 4/4 Västerås, 11/4 Skövde, 12/4 Falköping, 14/4 Säffle, 16/4 Växjö, 18/4 Kristianstad, 19/4 Osby, 20/4 Ängelholm, 29/4 Stockholm.

Kontakter

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta Adrian Hörnquist, pressansvarig Riksteatern 070-528 99 15, adrian.hornquist@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye