Riksteatern

Scandinavian Superjam - Två dagar av streetdance och musik i Vitabergsparken

Dela
För tionde året i rad anordnar Riksteatern i samarbete med Parkteatern Scandinavian Superjam i Vitabergsparken i Stockholm. Under två dagar, den 15-16 augusti, blir det streetdance, dansbattles, live-dj:s och musik. Deltar gör en av Frankrikes mest ansedda danscrews Zamounda, fjortonåriga dansaren Saga ”B-Girl fairytale” Ax, holländska DJ Panic och Markus ”Baby Bang” Nyström som är en av Sveriges mest omtalade streetdansare. Dessutom blir det landskamp i breaking mellan Sverige och Norge.

Den 15-16 augusti arrangerar Riksteatern i samarbete med Parkteatern ett av Skandinaviens viktigaste streetdanceevenemang. För tionde året i rad fylls Vitabergsparken av streetdance, battles och dansuppvisningar när det är dags för Scandinavian Superjam. Två dagar av dans och streetkultur när den är som bäst. Här följer ett axplock ur programmet.

Zamounda. En av Frankrikes mest ansedda danscrews med dansare som har imponerande meritförteckningar och lång erfarenhet. Saga “B-Girl fairytale” Ax. Talangfull 14-årig dansare som redan gjort ett starkt intryck på streetdancescenen i Sverige. Uppträdde på förra årets Superjam med en soloshow som blev en succé. I år är hon tillbaka med förstärkning från sitt Uppsala-crew. Bones & DJ Aaron. Duo från New York som representerar flexing, en hiphop- och dancehallinfluerad dansstil som uppstod i Brooklyn. Är flitigt anlitade världen över. Färskt och spännande. Markus “Baby Bang” Nyström. En av Sveriges mest omtalade streetdansare som vunnit en mängd stora battles. Känd redan i unga år genom sitt deltagande i tv-programmet ”Talang”. En kreativ och lekfull dansare som det här året sitter med som domare och tillsammans med Kevin “Spazm” Gullberg även bjuder på en popping-show. Delphine Nguyen “DeyDey”. Ingår i Zamounda och kommer att battla med och mot svenska och andra internationella dansare. DeyDey är dubbel världsmästare i den amerikanska streetdancestilen popping och har vunnit tävlingarna “UK Bboy Championships” och “Juste Debout”. Landskamp i breaking. Vad är ett superjam utan landskamp i breaking? Detta år möter Norges hetaste breakare Sveriges breaking-elit i en tuff match om vem som äger breaking-tronen. Bonnie & Clyde-battle. Åtta stycken dansare paras ihop två och två och bildar ”Bonnie & Clyde”-par (en kille och en tjej) för att improvisera både solo och tillsammans i stilarna popping och hiphop. DJ Panic. En av Amsterdams mest framstående dj:s uppträder med live-set. Ackompanjerar bland annat breaking-landskampen och Bonnie & Clyde-battlet. Bred och med fingertoppskänsla för många olika genrer. Seinabo Sey, Malena Uamba och Samson For President. Tre artister går ihop för ett gemensamt framträdande där soul är den röda tråden. Samson For President står för levande beats.

Fakta Vad: Scandinavian Superjam, i regi av Riksteatern i samarbete med Parkteatern. Var: Vitabergsparken, Södermalm, Stockholm. När: Onsdag den 15 augusti och torsdag den 16 augusti. Kl 19.00 båda kvällar.

Kontakter

Presskontakt: Adrian Hörnquist 08-531 99 420, 070-637 59 78 adrian.hornquist@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye