Riksteatern

Kändistätt när imitatören Anders Mårtensson tar Zlatan och Kungen på turné

Dela
Imitatören Anders Mårtensson har varit verksam sedan 1990-talet och medverkat i så väl radio- som tv-program. I höst turnerar han till Riksteaterföreningar över hela Sverige med IMITERA! och gestaltar kändisar från förr och nu – med stjärnglans, satir, kärlek och respekt. Turnépremiär i Bromölla den 27 september. Filmklipp och ljud för radio och TV finns att ladda ned från Riksteaterns FTP.

Anders Mårtensson varit verksam som imitatör och estradör med musikaliska förtecken i över 20 år. Han har medverkat i TV-program som Bingolotto, Riksorganet , EM-magasinet och senast i Arlövsrevyn som sändes i SVT förra året. Han har även hörts i ett flertal radioprogram.

I den hyllade föreställningen IMITERA! får vi genom Anders Mårtenssons träffsäkra imitationer möta Zlatan, Kungen, Cornelis, Tommy Körberg och andra kända personer och folkkära gubbar från förr och nu. Anders har fått ett stort erkännande för sina respektfulla gestaltningar som görs med inslag av både satir och kärlek.

- Jag och regissören Anders Wällhed vill att föreställningen hela tiden ska vara aktuell, så det kommer en del nya ansikten till höstens Riksteaterturné. Jag har med ett 30-tal gubbar i höstens föreställning, säger Anders Mårtensson.

IMITERA! är en humorfylld och nostalgisk resa med musik, röster och dialekter som avverkas under två gånger fyrtiofem minuter där publiken är högst delaktig. Vid pianot finns Grammisbelönade Rickard Åström.

Av: Anders Mårtensson och Anders Wällhed Med: Anders Mårtensson Piano: Rickard Åström Regi: Anders Wällhed

Pressröster om föreställningen ….en rapsodi genom namn som Ernst Hugo Järegård, Sten Broman Tage Erlander och Hasse Alfredson. (Smålandsposten)

….publiken har blivit underhållen! (Trelleborgs Allehanda)

Anders Mårtensson har sedan 1990 varit verksam på heltid som estradör med musikaliska förtecken. Sommaren 2011 medverkade han i Arlövsrevyn i SVT och han har även synts i bland annat EM-magasinet och Bingolotto i TV4, Blåsningen i TV3 och hörts i ett flertal radioprogram.

TV OCH RADIO? Film- och ljudfiler från föreställningen finns tillgängliga på Riksteaterns FTP. Så här hämtar du filerna: Kopiera länken nedan, öppna upp en Utforskare t. ex via ”Mina Dokument-mappen” och klistra in länken i adressfältet. Skriv in inloggningsuppgifterna nedan. Då öppnas vår ftp och du kan enkelt kopiera över filer från ftp:n till önskad mapp på din dator.

INLOGGNINGSUPPGIFTER: Adress: ftp://ftp.riksteatern.se User: press Lösen: 68ByVaV7

Tekniska problem? Kontakta Ylva Tingvik: Tel: 08-531 992 56 ylva.tingvik@riksteatern.se

Turnéplan: Bromölla (27/9) Ronneby (28/9) Falkenberg (29/9) Hässleholm (30/9) Falköping (7/10) Östersund (19/10 Härnösand (21/10) Örnsköldsvik (22/10) Nordmaling (23/10) Umeå (24/10) Robertsfors (25/10) Burträsk (29/10) Malmberget (31/10) Halmstad (4/11) Hallsberg (7/11) Hultsfred (8/11) Ulricehamn (9/11) Vårgårda (11/11) Nödinge (14/11)

Pressbilder finns för nedladdning på www.riksteatern.se/press

Kontakter

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta gärna: Mimmi Fristorp Fagerholm, pressansvarig Riksteatern 08-53199354 mimmi.fristorp@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye