Riksteatern

Lill Lindfors och Reuben Sallmander för första gången på en teaterscen tillsammans i kärlekskomedin Ensamma hjärtan

Dela
I Peter Quilters romantiska komedi Ensamma hjärtan, med undertiteln fyra komedier om kärlek, ger Lill Lindfors och Reuben Sallmander röst åt fyra helt olika par med det gemensamt att de under pjäsens gång ställs inför livsavgörande ögonblick. Teman som kärlek, relationer och insikten om att det inte alltid är grönare på andra sidan återkommer under de fyra minipjäserna i föreställningen som får Sverigepremiär i Mellerud den 12 oktober och som sedan turnerar vidare i landet.

John och Wendy ses på en blindträff. Båda hoppas på att finna den stora kärleken, trots att de alltid har misslyckats tidigare.

Barry är inte intresserad av kvinnor, men Janet anser att det aldrig är försent för honom att prova.

Shelley och Bobby har tagit ut skilsmässa, men resan till Spanien är ju redan bokad och betald så de åker dit tillsammans.

Angela tänker gifta sig för tredje gången och hennes bror har invändningar mot allt från klänning till brudgum.

I Ensamma hjärtan, med originaltiteln Duets, tillägnas varje ”par” en egen komedi och allt som allt blir det alltså fyra komedier om kärlek: två före paus och två efter. Mellan varje pjäs kan publiken se hur skådespelarna byter karaktär medan sceneriet förändras till nästa pjäs.

- Det här är modern underhållande teater med mycket humor och skön värme, säger regissören Jan de Laval.

Med Ensamma hjärtan spelar Lill Lindfors och Reuben Sallmander för första gången på samma teaterscen. På Riksteatern har Lill Lindfors tidigare turnerat med föreställningarna Triumf att finnas till och Plaza Suit och Reuben Sallmander med Magister Bläckstadius/Äktenskapsannonsen. Jan de Laval har regisserat flera uppskattade produktioner som har turnerat med Riksteatern, bland andra Plaza Suit, Marknadsafton och Änkeman Jarl.

Engelskfödde Peter Quilters Ensamma hjärtan fick urpremiär 2009. Quilters verk har blivit översatta till 14 språk i 24 länder. Hans första pjäs var en komedi med enbart kvinnliga roller, Respecting Your Piers. Den följdes upp med en musikalversion av Oscar Wildes The Canterville Ghost. Med pjäsen BoyBand gjorde han sin West End-debut. Sin första internationella hit fick han 2005 med musikdramat End of the Rainbow som handlar om de sista månaderna av Judy Garlands liv. Den spelas runt om i världen, detsamma gör hans senaste pjäser Glorios! och Ensamma hjärtan (originaltitel Duets).

Ensamma hjärtan

Av: Peter Quilter

Regi: Jan de Laval

Med: Lill Lindfors och Reuben Sallmander

Ett samarbete mellan Riksteatern och Nöjeshunden

Turnéplan: Mellerud (12/10) Uddevalla (13/10) Partille (14/10) Trollhättan (15/10) Skövde (16/10) Vårgårda (18/10) Åmål (19/10) Förslöv (20/10) Motala (21/10) Älvsbyn (30/10) Robertsfors (31/10) Örnsköldsvik (2/11) Sundsvall (3/11) Östersund (5/11) Kungsbacka (13/11) Kristianstad (14/11) Karlskrona (15/11) Växjö (16/11) Alstermo (17/11) Linköping (19/11) Oskarshamn (20/11) Södertälje (22/11) Fagersta (23/11) Karlstad (25/11) Borlänge (26/11) Slite (28/11)

Pressbilder finns för nedladdning på www.riksteatern.se/press

Kontakter

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta gärna: Mimmi Fristorp Fagerholm, pressansvarig Riksteatern 08-53199354 mimmi.fristorp@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye