Riksteatern

På bandets begäran: Mando Diao på folkparksturné i sommar

Dela
Ingen spelplats passar bättre än de svenska folkparkerna för Mando Diaos bejublade Gustaf Fröding-tolkningar från prisade och hyllade skivan Infruset. Folkets Hus och Parker, Riksteatern och The Agency Group är stolta över att få presentera sommarturnén som går till folkparker i juli och augusti.
foto Niklas Luks
foto Niklas Luks

Mando Diao, ett av Sveriges största och mest framgångsrika rockband, överraskade alla med sitt senaste album Infruset. En skiva där man lämnat skramliga och sextiotalsdoftande garagegitarrer bakom sig och dessutom för första gången sjunger på svenska: inspelad på endast fem dagar, med tonsatta texter av nationalskalden Gustaf Fröding.

- Efter arbetet med Infruset som spelades in i Dala-Floda fick vi en vision om att spela materialet i svenska folkparker. Att ta tillbaka musiken till sitt ursprung och möta publiken i sitt rätta element, säger Mando Diaos Björn Dixgård om bandets val att göra något utöver den vanliga rockbandsturnén.

Flera av medlemmarna i Mando Diao har besökt Komidsommarfesten i Strandbackens folkpark i Dala-Floda: en populär tradition med anor från när kullorna en gång i tiden kom tillbaka till byn med korna för att beta av bygdens marker. Då blev det fest.

Dala-Floda och folkparken Strandbacken är ett självklart stopp på turnén sommaren 2013.

- Vi vill till folkparkerna för att vi vill spela någonstans dit alla kan komma, hela familjer, en hel dag med aktiviteter, musik och dans, säger Björn Dixgård.

Albumet Infruset har nått stor succé, fått högsta betyg av såväl Aftonbladet som Metro och sålt trippel platina. I februari belönades Infruset med en grammis i kategorin Årets folkmusik/visa. Singeln Strövtåg i hembygden gick direkt in på Svensktoppens förstaplats i november 2012, något mycket ovanligt för en nykomling. Tidningen Gaffa skriver om albumet: Infruset är ett album som tar alla risker och det är snuddande nära ett mästerverk.

Borlängebandet Mando Diao har på tio år släppt sex studioalbum som sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar. De har spelat i över 30 länder, uppträtt vid mer än tusen tillfällen och på YouTube har deras videor runt 15 miljoner visningar.

Turnéplan Mando Diao sommaren 2013

5 juli Stockholm, Skansen, Solliden

12 juli Tyrolen i Blädinge (Alvesta)

13 juli Dala-Floda, Strandbackens Folkpark

19 juli Eskilstuna, Parken Zoo

9 aug Timrå, Folkan Waterfront, Fagerstranden

10 aug Skellefteå, Folkparken Skellefteå

16 aug Karlstad, Mariebergsskogen

17 aug Huskvarna, Huskvarna Folkets Park

Biljetterna släpps onsdagen den 27 mars kl 12.00 på www.tickster.com.

Pressbilder finns att ladda ned från www.riksteatern.se/press och www.fhp.nu/pressbilder

För mer information om turnén, kontakta:

Ingela Hoatson, pressansvarig Folkets Hus och Parker

0730-24 29 57, ingela.hoatson@fhp.nu

Gilda Romero, pressansvarig Riksteatern

08-531 993 54, gilda.romero@riksteatern.se

För kontakt med Mando Diao:

Lisa Appelgren, Agency Group

0735-390405, lisaappelgren@theagencygroup.com

Bilder

foto Niklas Luks
foto Niklas Luks
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye