Riksteatern

Ingmari Pagenkemper blir vd och konstnärlig ledare för Södra Teatern AB

Dela
Ingmari Pagenkemper blir vd och konstnärlig ledare för Riksteaterns dotterbolag Södra Teatern AB. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 augusti och kommer då att ansvara för all verksamhet i huset, såväl scenutbudet som restaurangverksamheten. Ingmari Pagenkemper kommer närmast från Hamburger Börs där hon är vd. Hon har tidigare varit bland annat musikansvarig på Lydmar Hotel och nöjeschef på Berns. Hon har också varit producent, bland annat på Södra Teatern och Stockholms Kulturfestival.

- Jag ser fram emot att återvända till Södra Teatern där jag arbetade som producent med bland annat Hootchy Kootchy Club med mera under 2006. Sedan dess har jag samlat på mig erfarenheter också från restaurangbranschen och ser fram emot min kommande roll som vd och konstnärlig ledare där jag får möjlighet att kombinera scenverksamheten med restaurangerfarenheterna. Jag kommer att fortsätta utveckla Södra Teaterns kulturella verksamhet i enlighet med Riksteaterns värdegrund. Vi ska även i fortsättningen erbjuda publiken ett spännande utbud med scenkonst, debatter och mötesplatser, säger Ingmari Pagenkemper. Riksteaterns styrelse beslutade tidigare denna månad att slå samman de två verksamheterna - scenutbudet och restaurangverksamheten - som finns inom huset Södra Teatern i en gemensam organisation. Riksteaterns dotterbolag Södra Teatern AB, som ansvarat för restaurangverksamheten, utvidgar därmed sin verksamhet till att även rymma scenutbudet. Genom att samla all verksamhet i ett dotterbolag, Södra Teatern AB, blir det en tydlig ledning med en person som är både VD och Konstnärlig ledare och därigenom bättre förutsättningar att skapa en helhetsupplevelse för publiken, en bättre vardag för medarbetarna i huset och förbättrad ekonomisk styrning. Riksteatern är ägare av aktiebolaget Södra Teatern AB och kommer även i fortsättningen att vara det. - Jag är mycket glad över att kunna rekrytera Ingmari Pagenkemper som vd och konstnärlig ledare för Södra Teatern AB. Hon är en bra ledare för en internationell gästspelsscen och har stor kompetens och kapacitet att framgångsrikt kombinera en spännande scenkonstverksamhet med restaurang, bar, klubbar inom Södra teatern. Hon kommer att fylla huset med en verksamhet som svarar väl mot både kulturpolitiska mål och Riksteaterns signum att vara engagerande, kommunikativa och utmanande säger Birgitta Englin, vd för Riksteatern och ordförande i dotterbolaget Södra Teatern AB. Riksteatern har ansvarat för verksamheten på Södra Teatern sedan 1976. Hittills har verksamheten i huset drivits i två organisationer, scenutbudet i en och restaurangverksamheten i en annan. Från den 1 juni 2013 samlar Riksteatern all verksamhet i huset i ett och samma dotterbolag, Södra Teatern AB. Södra Teatern AB har hittills ansvarat för restaurangverksamheten. Dotterbolagets verksamhet kommer från juni även innefatta scenkonstutbudet, till exempel konserter, klubbar, samtal och debatter.

Kontakter

För pressfrågor Adrian Hörnquist, adrian.hornquist@sodrateatern.com eller 070-637 59 78.

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye