Riksteatern

Riksteaterns graffitikollo Art of the Streets Camp tillbaka

Dela
Den 18-21 juli arrangerar Riksteaterföreningen Graffitifrämjandet för andra året i rad sommarkollot Art of the Streets Camp i Stockholm. Det blir en unik möjlighet för 20 unga graffitimålare i Stockholm att mötas, inspireras och utvecklas konstnärligt tillsammans med några av Sveriges och världens mest omtalade graffitikonstnärer. En möjlighet som är svår att förverkliga i Stockholm där inga öppna väggar finns för unga och etablerade graffiti-konstnärer så som det gör i Berlin eller Göteborg. Deltagarna kommer bland annat att få måla tillsammans med MadC, Blue, Skil, Hacke HNR och Gouge.

- Art of the Streets Camp är något fantastiskt! Vi ger unga människor chansen att träffa och måla sida vid sida med några av världens bästa graffitimålare. Detta är att jämföra med ett fotbollsläger med Zlatan och Messi. Många av dessa ungdomar har inga vuxna i sin närhet som kan hjälpa dem att förverkliga sina drömmar på grund av den rådande nolltoleransen i framför allt Stockholm. Vi ger dem möjligheten att under fyra dagar umgås med likasinnade och träffa vuxna som förstår och tar deras intresse på största allvar, säger Hugo Röjgård från Riksteaterföreningen Graffitifrämjandet. För andra året i rad ordnar Riksteaterföreningen Graffitifrämjandet en stor, grön graffiti-oas för unga målare i nolltoleransens Stockholm. Sommarkollot Art of the Streets Camp innebär en unik möjlighet för den som är intresserad av att måla graffiti. Under fyra dagar kommer deltagarna att måla tillsammans med några av världens och Sveriges mest omtalade graffitikonstnärer: Tyska MadC är en internationellt verksam graffitimålare och är idag en av graffitivärldens populäraste och mest anlitade. Hon är mest känd för sina massiva burnerväggar, balanserade pieces och för sin passion för detaljer. För några år sedan gjorde hon sitt kanske mest legendariska verk “700Wall”, ett 700 kvadratmeter stort verk och sannolikt den största graffitimålningen någonsin skapad av en enda person. Blue är även känd som Carolina Falkholt. Hon verkar i Göteborg och har sedan slutet av 90-talet arbetat med att utveckla graffiti mot en musikalisk, performativ och social praktik. Hon har deltagit i utställningar på bland annat Göteborgs konstmuseum, Röda Sten Konsthall och Klippans konsthall i Skåne och var tidigare i år en av deltagarna i SVT:s Konstkuppen. Gouge från Stockholm har målat graffiti sedan tidigt 90-tal och koncentrerar sig idag mestadels på stora färgmålningar med mycket figurer. Gouge har deltagit i internationella utställningar, gjort offentlig utsmyckning och är en rutinerad workshopledare. Hacke HNR har varit en aktiv del av Stockholms graffitiscen sedan tidigt 90-tal. Han är en allroundmålare som behärskar de flesta tekniker och motiv inom konstformen. Hans stils unika form har utvecklats under karriären och rönt uppmärksamhet i böcker och tidningar. Idag fortsätter Hacke HNR att måla graffiti, men han har även en akademisk karriär med inriktning på bilder, han arbetar även med illustrationer samt diverse konstprojekt. Skil är en av Sveriges stilsäkraste graffitimålare. Han företräder den klassiska, skandinaviska skolan med rena, avskalade målningar och välbalanserade harmoniska bokstäver.

Det finns 20 platser på Art of the Streets Camp i år. Deltagarna ska vara mellan 15-17 år och ha erfarenhet av att måla graffiti sedan tidigare. Riksteaterföreningen Graffitifrämjandet eftersträvar att få en jämn könsfördelning och hoppas på ansökningar från hela landet.

Kollot äger rum på Unga Örnars kursgård vid Orhem i Skarpnäck i Stockholm.

Läs mer om Art of the Streets Camp och anmälan här:

http://graffitiframjandet.se/?p=923

Se en film om Art of the Streets Camp 2013 här: http://www.youtube.com/watch?v=5VXFx2EByT4&feature=youtu.be

Följ Art of the Streets Camp och Graffitifrämjandet i sociala medier: https://www.facebook.com/artofthestreets https://www.facebook.com/graffitiframjandet https://twitter.com/artofthestreets https://twitter.com/graffitifram http://instagram.com/artofthestreets

Hemsida:

http://graffitiframjandet.se/

För pressbilder och mer information finns på www.riksteatern.se/press

Kontakter

Presskontakt Adrian Hörnquist, Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 420, mob: 070-637 59 78, adrian.hornquist@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye