Riksteatern

Streetdance i världsklass och publikens musiksmak tar plats i programmet på Scandinavian Superjam 2013

Dela
Programmet till Scandinavian Superjam i Vitabergsparken i Stockholm är nu klart. Riksteatern i samarbete med Parkteatern anordnar för elfte året i rad två dagar av det streetdance, dansbattles, live-dj:s och musik. För tredje året i rad presenteras Power to the People-Battlet där publiken agerar dj:s och välkomnas upp på scen.

Bland årets programpunkter på Scandinavian Superjam syns bland andra det internationella breakingcrewet ILL-ABILITITES. Crewet består av fyra breakdansare med olika typer av funktionshinder. Här bjuder de på en intim föreställning tillsammans med svenska breakdansaren, BBOY-Invalido. Showen handlar om att överkomma sina hinder och heter ”No excuses, No limits!”. Förutom en mängd spännande shower så är prestigefyllda battles en självklarhet och tradition på Scandinavian Superjam - All Stele International Crew Battle, är ett möte mellan fyra utvalda crews från USA, Tyskland och Sverige som ställs mot varandra i en oförglömlig uppgörelse.

På schemat står även ”Power to the People” där publiken agerar dj:s och välkomnas på scen att utmana dansarna med sin egenvalda musik.

Den 15 och 16 augusti är det dags för den 11:e upplagan av Scandinavian Superjam i Vitabergsparken. Under evenemanget, som har blivit en viktig mötesplats för streetdance från hela världen, varvas publikjam med battles och dansshower från några av världens främsta streetdansare.

Scandinavian Superjam är ett samarbete mellan Riksteatern och Parkteatern

Superjam i Vitabergsparken, Stockholm Datum: 15 & 16 augusti Tid: Musik från kl 17.00, Superjam kl 18.00 - 20.30 Pris: Gratis

Program:

Tors 15 augusti 2013 start 18:00 (musik från 17:00) ILL-ABILITIES med BBOY INVALIDO (US/JAP/HOL/SE) är ett internationellt breaking crew uppbyggt av dansare med olika typer av funktionshinder. Här bjuder de på en intim föreställning tillsammans med svenska BBOY-Invalido om att överkomma sina hinder - No excuses, No limits! MATRYOSHKI IN JAZZ (Ryssland) UK Jazz (Fusion Jazz) style från Ryssland. Deltagarna i gruppen är flitiga battlare och har tidigare vunnit stora internationella tävlingar så som "Cercle Underground" 2011 Paris och "Juste Debout" Finland. I deras show blandar de housedance och old school jazz vilket ger en fräsch nygammal känsla med mycket footwork och hög energi.

SO MAD

SO MAD är en svensk dancehall grupp med ledning av Melpo Mouratido, en av de viktigaste och mest tongivande på den svenska dancehallscenen. SO MAD bjuder på rå dans och energi direkt från Kingstons gator.

INTERNATIONAL ALLSTYLE CREW BATTLE Assassins Crew (Usa), German allstyle Crew (Tyskland), Swedish Family (Sverige) och The crew you wish you had! (Sverige) gör i detta historiska battle upp om vem som får titulera sig som vinnare av Scandinavian Superjam 2013. Domare: Meech, Sandrine och Lea POWER TO THE PEOPLE Fyra utvalda dansare väntar på din musik och din röst. Här bestämmer nämligen publiken både musiken och vem som vinner. Med hjälp av sin egen Mp3 spelare får deltagare ur publiken chans att dj:a en rond i varje battle.

Dansare: Ida ”Inxi” Holmlund, Fredrik Quiñones, Andreas Sanchez, Joanna “Skywalker” Chrona.

DJ LOVESTORY En av Sveriges främsta battle - och klubb-dj från Dj-kollektivet "sthlmQlty" är Superjams hus-DJ båda dagarna.

Fredag 16 augusti 2013 start 18:00 (musik från 17:00)

ASSASINS CREW DC (USA) The Assassins Crew DC grundades 2005 av Junious Brickhouse i Washington DC. Han ville ta fram styrkan i samarbeten, lojalitet och solidaritet något som han ansåg saknas i DC:s dansscen. Gruppens uppdrag blev att vara "Warriors of Light" med ett tredimensionellt fokus i både tanke och rörelse. Med sin dans vill de visa integritet, karaktär, fokus och syfte genom battles, föreställningar och undervisning över hela världen.

FUNKY FRESH COLLABO (Sverige) är en skön blandning med några av Stockholms mest skillade dansare. Förra året såg vi dem på Superjam med showen "House party", i år samlas de igen för att göra ett unikt framträdande där de blandar amerikanska och karibiska streetdance-stilar.

MEECH & SANDRINE Den franska duon Meech & Sandrine som fångade allas hjärtan då de vann den världsomspunna tävlingen Juste Debout i Paris 2005. Till årets Superjam bjuder duon på en vacker och intim duett där de liksom tidigare bygger upp en stark atmosfär och närvaro i deras rytmiska kommunikation. Showen grundare sig på house/club-dans med inslag av whacking, Hip hop och afrikansk dans.

SJUKSTUGAN Sjukstugan är en hiphopgrupp från Stockholm bestående av rapparna Dirty Jens, Buju Anton samt dj/producenten Bjarne B. Medlemmarna har tidigare ingått i andra konstellationer och började göra musik under namnet Sjukstugan i början av 2010. Gruppen släppte sin debutskiva ”Rap På Svenska”. Singeln ”Zig Zag” spelades flitigt på radio och blev snabbt en hit på klubbar och dansgolv världen över. Sjukstugan har ett skönt och lekfullt sätt att förmedla sin musik på som gör det svårt att sitta still.

BREAKING 2vs2 BATTLE Åtta stycken utvalda breakare med ett hav av olika uttryck gör upp i traditionellt battle. Dansare: El Felipe & El Leon, Ramona & P-tech, Ghost Crew, B-Girl Fairytale & B-Boy Noble Nils.

Presskontakt Adrian Hörnquist, Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 420, mob: 070-637 59 78 adrian.hornquist@riksteatern.se

Om Riksteatern

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye