Riksteatern

Hela Sverige blir en kör när Caroline af Ugglas åker på Riksteaterturné med Kör för alla!

Dela
Folkkära artisten Caroline af Ugglas sprider sånginspiration och glädje och nu får hela Sverige möjlighet att sjunga i Carolines kör när hon ger sig ut på Riksteaterturné med Kör för alla!
Foto Daniel Sahlberg
Foto Daniel Sahlberg

Att sjunga i kör är en av våra allra största folkrörelser, mer än 600 000 svenskar gör det. Caroline af Ugglas devis är att alla kan sjunga, även vi som tycker att vi sjunger falskt. Och hon om någon borde veta, hon leder Sveriges största kör bestående av 1400 amatörer som sjunger ihop varje vecka. Nu dags för Caroline att sprida sånglädje över hela Sverige, den 27 september börjar hon turnera med Riksteatern och publiken kommer som genom ett trollslag bli en gigantisk kör.

- Att få sjunga är en rättighet. Alla kan ta ton och bli glada, säger Caroline af Ugglas. Det är vetenskapligt bevisat att man blir gladare av att sjunga. Och alla kan sjunga, bara de vill! Det handlar om attityd och att våga, jag lär de som kommer till Kör för alla! att sjunga med magstödet och då blir det oftast rent!

Kör för alla! har premiär 27 september i Ängelholm. Om Kör för alla! Som grundare av det internationellt framgångsrika tv-programmet Körslaget och som ledare av Sveriges största kör, bestående av 1400 amatörer som sjunger ihop varje vecka, är folkkära artisten Caroline sedan länge övertygad om att alla kan sjunga. Nu tar Riksteatern hennes körkoncept på turné och er publik bildar en One Night Only-kör tillsammans. Självklart framför Caroline också några av sina mest kända hits. Turnéplan: 27 september Ängelholm Jarl Kullescenen, 29 september Höganäs Tivolihuset, 30 september Kristianstad Konserthuset, 18 oktober Nordmaling Oasen, 19 oktober Umeå Sagateatern, 20 oktober Robertsfors Centrumhuset, 27 oktober Vilhelmina Folkets Hus, 9 november Malmberget Nya Nordan, 11 november Piteå Nolia city. Ytterligare orter kan tillkomma. För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/kor-for-alla). För detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/afugglas). Presskontakt: Gilda Romero Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Foto Daniel Sahlberg
Foto Daniel Sahlberg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye