Riksteatern

Välkommen till en dag om det europeiska projektets framtid!

Dela
Har det europeiska projektet någon framtid? Vad händer i kopplingen mellan kultur, forskning och utbildning? Och kan kultur skapa engagerade samhällsmedborgare? Dessa och många fler frågor kommer att diskuteras den 22 november då Riksteatern och Intercult för tredje året i rad bjuder in till konferensen Det Europeiska projektets framtid. Årets konferens fokuserar på just korsbefruktningar och kopplingar mellan kultur, forskning och utbildning.

Europa står inför nya utmaningar och behöver samarbeta över gränserna. Hur kan kultursektorn samarbeta med andra samhällsområden för att stödja Europas och Sveriges demokratiska utveckling? Den mycket uppskattade och nu fullsatta konferensen Det Europeiska projektets framtid hålls för tredje året i rad och är ett unikt tillfälle att möta konstnärer, sociala entreprenörer, politiker, forskare, lärare och andra aktörer, som samlas för att samtala om kulturens roll i Sveriges och Europas utveckling. Riksteatern och Intercult har bjudit in gränsöverskridande talare som framgångsrikt arbetat med kultur inom forskning, skola och politik.

Deltagarna är bland andra: Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet, Ann Branch, enhetschef på Kultur & Utbildning, EU-Kommissionen, Efva Lilja, koreograf, professor och rektor vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Stina Billinger, hållbarhetschef på SPP och Cecilia Wikström, Folkpartistisk ledamot i Europaparlamentet. Modererar gör Birgitta Englin, vd för Riksteatern och Chris Torch, Senior Associate på Intercult.

För att medlemmar ur presskåren ska få möjlighet att möta företrädare i dessa viktiga frågor har vi nu avsatt ett antal biljetter för press. För pressackreditering samt övriga intervjuförfrågningar kontakta Riksteaterns pressansvariga Gilda Romero.

Konferensen kommer även att streamas, läs mer om det här (http://www.intercult.se/nu-ar-det-klart-att-vi-kommer-att-streama-konferensen/).

Var: Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

När: 22 november, kl 09.00 - 16:00. Registrering från kl 08:00.

Osa: senast den 20 november till gilda.romero@riksteatern.se

Presskontakt: Gilda Romero Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye