Riksteatern

Välkommen till pressvisning av Älskaren måndag 24 februari

Dela
Välkommen till pressvisning av Riksteaterns uppsättning av Pinters Älskaren, ett drama med spänning, maktspel och svart humor.
Foto-Anna-Huerta
Foto-Anna-Huerta

Skådespelarna Per Burell och Maria Selbing, som även är ett par i verkliga livet, spelar det äkta paret Richard och Sara i Riksteatern uppsättning av Pinters Älskaren (http://www.riksteatern.se/alskaren). En relation byggd på trygghet och rutiner, som det lätt blir när man har levt tillsammans länge. Redan tidigt i föreställningen får vi veta att paret använder sig av olika rollspel i sitt förhållande - kanske för att liva upp vardagen, kanske för att närma sig varandra. För regin står Mårten Andersson som tidigare regisserat Järnatt för Riksteatern.

VAR: Riksteatern Hallunda, teater 2 NÄR: måndag 24 februari kl 14 OSA: senast fredag 21 februari till gilda.romero@riksteatern.se Om Älskaren: Älskaren skrevs 1962 av den brittiska Nobelpristaren Harold Pinter. I den dialogtäta enaktaren skildras vardagens dramatik med sin absurdism och mystik genom det gifta paret Richard och Sara. Med avskalad iscensättning och gestaltande träffsäkerhet skildrar Maria Selbing och Per Burell, hur deras förhållande sakta ändrar skepnad, när samtalet får större utrymme och rollerna sätts på prov.

Medverkande: Maria Selbing och Per Burell

Regi: Mårten Andersson

Premiär: 25 februari i Linköping För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/alskaren) .

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/alskaren) .

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Foto-Anna-Huerta
Foto-Anna-Huerta
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye