Riksteatern

Stockholmspremiär för Klungans På rätt sida om okej

Dela
De har spelat för fulla hus i hemstaden Umeå. I januari var det urpremiär för Klungans nya scenkonstverk På rätt sida om okej i årets kulturhuvudstad, och nu är det äntligen dags för stockholmarna att få uppleva Klungan. Den 13 mars är det stockholmspremiär på Södra Teatern, en scen som gruppen längtat efter att få återvända till.

På rätt sida om okej (http://www.riksteatern.se/klungan), som är en samproduktion mellan Klungan (http://www.klungan.se/) och Riksteatern (http://www.riksteatern.se/), är humorgruppens tredje samarbete med koreografen Birgitta Egerbladh. Över 10 000 personer har sett Klungan som spelat 29 föreställningar för utsålda hus i Umeå. Och nu är det alltså äntligen dags för stockholmarna att åter få uppleva Klungans unika sceniska uttryck i 22 nästintill utsålda föreställningar under mars-april. På grund av det stora publiktrycket kommer Klungan dessutom tillbaka med fyra extraföreställningar i september under höstens Riksteaterturné (http://www.riksteatern.se/klungan#turneplan).

- Det är väldigt roligt att komma tillbaka till Södra Teatern, (https://www.sodrateatern.com/) det är ett mycket trevligt hus att spela i och vi har alltid blivit väldigt väl omhändertagna av både personalen och publiken, säger Sven Björklund i Klungan. Vi har spelat i Umeå och nu är vi är väldigt peppade på att få spela i Stockholm och få se vad som händer med föreställningen i mötet med ny publik och ny salong, säger han.

Och den 13 mars är det alltså dags att för Stockholm.

- Det känns underbart att Klungan nu äntligen kommer tillbaka till Södra Teatern, säger Ingmari Pagenkemper, vd för Södra Teatern. Vi ska på bästa sätt se till att de kommer att trivas hos oss, säger hon.

På rätt sida om okej handlar om hur det låter när man lyssnar på sig själv och vad man tror sig höra när man lyssnar på andra. Genom åren har Klungan och Birgitta Egerbladh letat sig fram till ett gemensamt sceniskt uttryck, och i denna nya föreställning adderas nu även ljudet som centralt berättargrepp. Med hjälp av en handfull ljudkonstnärer och tekniker letar Klungan efter nya möjligheter för sin scenkonst.

Stockholmspremiär: Södra Teatern, den 13 mars 2014. Spelas fram till 13 april med extrainsatta föreställningar i september. Hösten 2014 åker På rätt sida om okej ut på Riksteaterturné i hela landet.

Medverkande: Sven Björklund, Carl Englén, Mattias Fransson och Olof Wretling Regi: Klungan & Birgitta Egerbladh Manus: Klungan Scenografi: Frederic Eklöf och Klungan Producenter: Klungan och Riksteatern Ljusdesign: Frederic Eklöf Ljuddesign: Jan Alvemark Kompositör: Christian Gabel

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/pa-ratt-sida-om-okej).

För övrig information om föreställningen och om kommande turné, se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/klungan).

Presskontakt: Riksteatern Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern 145 83 Norsborg Tel: 08-531 99 354 Mobil: 0705-28 99 15 Mejl: gilda.romero@riksteatern.se www.riksteatern.se

Södra Teatern Lena Törner, Pr- och marknadsansvarig Södra Teatern, lena.torner@sodrateatern.com, 070-602 26 36

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye