Riksteatern

Det är dyrt att vara fattig till Almedalen

Dela
Riksteatern, Majblomman och Rädda Barnen har skapat projektet Det är dyrt att vara fattig för att synliggöra konsekvenser av barnfattigdom. Föreställningen har turnerat runt om i landet och har fått stor medial uppmärksamhet. Det är dyrt att vara fattig kommer nu även att framföras under Almedalsveckan med medverkande som Lina Thomsgård och Carlos Rojas.

Det är dyrt att vara fattig kan närmast beskrivas som ett turnerande manus baserat på 6 röster. Föreställningen har turnerat runt om i landet och har fått stor uppmärksamhet. Totalt har 126 personer medverkat under turnén och de har på ett stort antal platser i landet läst manus baserat på barns egna upplevelser av fattigdom. Nu kommer alltså Almedalen att bli nästa arena för Det är dyrt att vara fattig med läsning och efterföljande samtal om berättandets kraft i det politiska samtalet. Riksteaterns vice vd Helena Salomonson är moderator, och Lena Holm, generalsekreterare på Majblomman och Inger Ashing från Rädda Barnen medverkar.

Manusläsning: Annelie Nordström, Kommunal Lina Thomsgård, skribent Kristoffer Johansson, Unga KRIS Lisa Pelling, Arena Idé Thomas Sundström, Länsteatern på Gotland Carlos Rojas, MIKLO

När: Söndag 29/6 kl 15:15-17

Var: Länsteatern i Visby

Läsningen är ca 45 min och ett publikt samtal följer i direkt anslutning, ca 45 min.

Initiativtagare och producent för Det är dyrt att vara fattig är Anna-Karin Palm på Riksteatern.

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye