Riksteatern

Gatuartister i världsklass på Riksteaterturné: Stockholm Street Festival i Lund, Varberg och Trollhättan

Dela
Akrobatik, humor och magi i världsklass när Stockholm Street Festival firar femårsjubileum med besök i tre städer, Lund, Varberg och Trollhättan. Tina Green, Dado och Benny B har fångat publik över hela världen och nu är det Sveriges tur att få se gatuartisteri när det är som bäst.

I år står en otrolig mångsidighet på programmet. Möt DADO - clown och trollkarl och en enastående vaudeville underhållare från Montreal i Kanada. Tina Green från Australien bjuder på en humoristisk actionspäckad show med hula hoops och konststycken på enhjuling, Benny B - en av Australiens mest mångsidiga cirkusartister har en unik förmåga att kombinera fantastisk cirkus i en mix av absurd humor.

- Det här är en festival för alla åldrar, oavsett nationalitet. Att ha en fantastisk line up med internationella gatuartister är så klart viktigast, vi strävar också efter att alltid förnya festivalen med andra inslag, säger Thorsten Andreassen, initiativtagare och festivalchef, Stockholm Street Festival.

Stockholm Street Festival on Tour i samarbete med Riksteatern. Artister: Tina Green, Dado, Benny B Lund, 16 juli Varberg, 17 juli Trollhättan, 19 juli

Presskontakt Stockholm Street Festival

Thorsten Andreassen

070-641 40 09

thorsten@funnybones.se

Presskontakt, Riksteatern, vecka 29

Matilda Asp, tel 08-53199408, matilda.asp@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye