Riksteatern

Nyskriven komedi om oväntad vänskap

Dela
Folkkära skådespelarna Ulf Dohlsten och Ola Hedén åker på Riksteaterturné med kritikerrosade Alla heter Allan, en underfundig berättelse med stark igenkänning om medmänsklighet och oväntade möten. Riksteaterpremiär i Lomma 30 januari.

Det fanns en tid när Allan var viktig och uppträdde som världens starkaste man på tivoli. Men tiden har gått och nu vankar Allan, spelad av Ulf Dohlsten, mest runt i sin lägenhet och vårdar sina krukväxter lika ömt som minnet av sin bortgångna hustru. Så inleds denna varma, skruvade och finstämda berättelse som är specialskriven för skådespelarna Ulf Dohlsten och Ola Hedén. Alla heter Allan är en varm och sällsynt godhjärtad saga om medmänsklighet, olikheter och oväntade möten.

- Jag tycker att det ska bli skitkul rent ut sagt att möta publik över hela landet med denna pjäs som jag verkligen älskar, säger Ulf Dohlsten. Det är en ynnest att få se Sverige på detta sätt, säger han.

Om Alla heter Allan: Alla heter Allan är en varm föreställning om Allan och Allan. Charmig och humoristisk feelgood-teater om ett oväntat möte och en udda vänskap. Med en blandning av allvar och humor berättas två olika, men lika vackra livsberättelser i Bengt Järnblads nyskrivna föreställning. Uppsättningen spelade för fulla hus i Västra Götaland under hösten 2014 och åker i vår på Riksteaterturné, med start i Lomma den 30 januari.

Medverkande: Ulf Dohlsten och Ola Hedén Av: Bengt Järnblad Regi: Ulf Dohlsten, Ola Hedén Scenografi: Erik Langert

Pressröster om föreställningen: “Under en skenbar enkelhet döljer sig finesser och överraskningar” GP

“Vore tjänstefel att förbise skådespelarduon Dohlsten & Hedén. Trots att de har olika ingångar, hamnar de på samma föredömliga nivå. Tajmingen är på topp!” Kulturbloggen

"Väldigt rolig och det skrattades gott" Falköpings Tidning

Turnéplan: Lomma, Kävlinge, Smedstorp, Bromölla, Vissefjärda, Karlshamn, Lönsboda, Ängelholm, Norrhult, Väckelsång, Hovmantorp, Hovmantorp, Varberg, Kungsbacka, Kungshamn, Vårgårda, Hofors, Sundsvall, Härnösand, Robertsfors, Jokkmokk, Arjeplog, Lycksele, Funäsdalen, Vadstena, Surahammar, Lindesberg, Finnspång, Nora, Örnsköldsvik, Övertorneå, Malmberget, Trosa, Nyköping, Tranås, Valdermarsvik och Skärbläcka.

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/alla-heter-allan).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/allaheterallan#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye