Riksteatern

Hela Sverige blir en kör med Caroline af Ugglas på Riksteaterturné

Dela
Folkkära artisten Caroline af Ugglas sprider sånginspiration och glädje och nu får hela Sverige återigen möjlighet att sjunga i Carolines kör när hon ger sig ut på Riksteaterturné med Kör för alla! Turnépremiär 13 februari i Gävle.
foto-daniel-sahlberg
foto-daniel-sahlberg

Att sjunga i kör är en av våra allra största folkrörelser, mer än 600 000 svenskar gör det. Caroline af Ugglas devis är att alla kan sjunga, även vi som tycker oss sjunga falskt. Och hon om någon borde veta, hon leder Sveriges största kör bestående av 1400 amatörer som sjunger tillsammans varje vecka. Nu är det åter dags för Caroline att sprida sånglädje över hela Sverige, den 13 februari startar Riksteaterturnén - med publiken som kör!

- Att få sjunga är en rättighet. Det är vetenskapligt bevisat att man blir gladare av att sjunga, det går inte att misslyckas, säger Caroline af Ugglas. Receptet på min kaka: sång frigör endorfiner. Man blir glad i dagar efteråt. Och alla kan, bara de vill, med några enkla knep från mig, säger hon.

Kör för alla! har nypremiär 13 februari i Gävle.

Om Kör för alla! Sjung i kör med Caroline af Ugglas! Som grundare av det internationellt framgångsrika tv-programmet Körslaget och som ledare av Sveriges största kör, bestående av 1400 amatörer som sjunger ihop varje vecka, är folkkära artisten Caroline sedan länge övertygad om att alla kan sjunga. Nu tar Riksteatern hennes körkoncept på turné och er publiken bildar en One Night Only-kör tillsammans. Med sig på scenen har Caroline af Ugglas Heinz Liljedahl, sångtexterna visas på en storbildskärm så att alla kan hänga med. Repertoaren är väl utprovad och vald utifrån Carolines många års erfarenhet som körledare. Caroline är just nu aktuell med en ny singel, Jag är bara människa. Singeln är hennes egen version av (Don’t Let Me Be) Misunderstood, som The Animals fick en stor hit med. Texten är översatt/skriven av Caroline och produktionen står Magnus Frykberg för.

Turnéplan: Gävle, Härnösand, Östersund, Södertälje, Eskilstuna, Köping, Västervik, Nyköping, Avesta, Växjö, Karlskrona, Bromölla

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/kor-for-alla).

För detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/afugglas#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR- ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto-daniel-sahlberg
foto-daniel-sahlberg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye