Riksteatern

Barnens tv-favoriter Daniel & Yankho på folkparksturné

Dela
Daniel och Yankho är två av Sveriges charmigaste profiler för barn och familj. Deras improvisationsförmåga, sång och trollkonster har fått barn runt om i hela landet att förundras och skratta. Premiär 1 juli i Malmö Folkets Park.

Daniel och Yankhos energi fyller hela folkparken och spänningen är på topp när duon utmanar publiken i galna tävlingar på scen. Deras föreställning är en glad show som innehåller Sveriges i särklass knasigaste rekvisita och mest oväntade nummer.

- Vi sitter som på nålar och bara längtar efter att få ge oss ut i sommarsverige och underhålla publiken med galna upptåg!, säger Daniel Karlsson. Om ni gillar trolleri och humor så kan vi utlova en fartfylld show med massor av humor och spänning, fortsätter han.

Om Daniel & Yankho Live Vi får sitta i en trygg båt som seglar på föreställningens stormiga hav där vågor av humor, trolleri, och sång sköljer över publiken. När Daniel och Yankho utmanar publiken i olika tävlingar är spänningen på topp. Turnén presenteras av Riksteatern, Folkets Hus och Parker och Programbolaget. Föreställningen passar en publik från fyra år och uppåt.

Sagt om Daniel & Yankho Live: "Det blir inte många lugna stunder när Daniel & Yankho drar igång sin show. Duon, kända från tv, satte högsta fart direkt när de på söndagseftermiddagen intog scenen på konserthuset i Gävle."- Gefle Dagblad.

Turnéplan, med reservation för ändringar: 1/7 Malmö, Folkets Park, 18/7 Trollhättan, Folkets Hus, Fallens Dagar, 23/7 Alvesta, Tyrolen Folkets Park, 1/8 Vretstorp, Folkets Park, 8/8 Söråker, Folkets Hus, Waterfront, 14/8 Billesholm, Folkets Park , 15/8 Fågelfors, Folkets Park, 23/8 Lönsboda, Folkets Park

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/daniel-yankho).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://vipresenterar.se/daniel-yankho-live-2/).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 073-764 43 83 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye