Riksteatern

Gosedjursdressyr och sällsynt trolleri med Esters varieté

Dela
Det är inte alltid lätt och inte alltid blir det rätt, men det blir på Clownen Esters sätt. Kom och se: Esters varieté är en clownföreställning med fart och fantasi som handlar om att göra något stort av det lilla och enkla. Nu på turné med Riksteatern och Folkets Hus och Parker. Premiär i Falun 21 juli.
foto-BritaNordholm
foto-BritaNordholm

Kom och se: Esters varieté är en clownföreställning med fart och fantasi som handlar om att göra något stort av det lilla och enkla. Med clownen Ester blir det avancerad gosedjurdressyr av internationell toppklass, sällsynt trolleri, vansklig akrobatik och dansnummer av det ovanligare slaget. I varietén får publiken träffa den hypokondriske trollkarlen Saladino, Lejontämjaren Leonardo, som utför livsfarliga konster med sitt lejon Leon, vackra lipizzanerhästar och flera andra.

- Vi ser fram mot att turnera med Riksteatern och Folkets hus och parker! Så roligt att spela på platser vi annars inte skulle komma till och roligt att spela för barn och familjer vi annars inte skulle möta, säger Åsa Forsberg som spelar clownen Ester.

Teater Fenix, från Norrköping, står för idé och manus. Medverkar gör: Åsa Forsberg, clown, och Gunnar Nordanskog, musiker.

Föreställningen passar en publik från fyra år och uppåt.

Turnéplan, med reservation för ändringar: 21/7 Falun, Lilltorpet, 22/7 Sandviken, Högbo Bruk, 23/7 Tumba, Hågelbyparken, 24/7 Järva, Eggeby Gård, 24/7 Färentuna, Ölsta Folkpark, 2/8 Kävlinge, Silverforsens Folkets Park, 3/8 Trelleborg, Parken, 4/8 Malmö, Lindängens amfiteater, 5/8 Malmö, Folkets Park, 6/8 Bromölla, Folkets Park, 8/8 Gamleby, Folkpark, 7/11 Sävsjö, Kulturhuset Folkets Hus, 8/11 Kallinge, Folkets Hus, 10/11 Limhamn, Folkets Hus, 13/11 Målilla, Skeppet, 14/11 Kalmar, Smedby Barkestorps sporthall,15/11 Ulricehamn, Folkets Hus, 17/11 Tidaholm, Folkets Park, 18/11 Dalsjöfors, Folkets Park, 20/11 Sjuntorp, Folkets Hus, 21/11 Nol, Medborgarhuset Alafors , 22/11 Lysekil, Folkets Hus, 22/11 Grundsund, Skaftö Folkets Hus, 24/11 Grums, Gruvan, 25/11 Köping, Folkets Hus, 26/11 Askersund, Folkets Hus, 27/11 Åmmeberg, Folkets Hus, 28/11 Järfälla, Kallhälls Folkets Hus, 28/11 Åkersberga, Folkets Hus, 29/11 Stockholm, Hallunda, Folkets Hus, 30/11 Stockholm, Nya Rågsveds Folkets Hus

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/esters-variete).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/forestallningar/esters-variete).

Presskontakt: Johanna Broman Vik. PR-ansvarig Riksteatern Telefon: 072-309 78 01 johanna.broman@riksteatern.se

Bilder

foto-BritaNordholm
foto-BritaNordholm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye