Riksteatern

Drakar och oväntad vänskap i Riksteaterns Lilla Röd

Dela
Foto-Urban-Jo ren
Foto-Urban-Jo ren

[image]

Riksteaterns Tyst Teater sätter upp ett familjeäventyr om drakar, mod och vänskap. En berättelse om Lilla Röd och Sebastian som försöker stoppa Gyllene Draken och rädda landet. Lilla Röd har premiär 3 mars i Örebro.

Med drakar, dockor och effektiv ljusdesign är Lilla Röd ett storslaget visuellt äventyr om en osannolik vänskap. Lilla Röd är visuell scenkonst när den är som bäst, där sign mime möter berättande narrativt form. Föreställningen är framtagen av en helt teckenspråkig konstnärlig ensemble och spelas simultant på svenskt teckenspråk och talad svenska.

”Lilla Röd är en viktig saga om vänskap och mod att våga möta något som är främmande och okänt med öppna sinnen och nyfikenhet”, säger regissören Lars Otterstedt, som tillsammans med Håkan Hallberg skrivit pjäsen efter en originalidé av Håkan Hallberg.

”Det har varit en magisk process att skriva denna berättelse och jag hoppas kunna tillföra den magin till barnen”, säger dramatikern Håkan Hallberg. ”Lilla Röd tar också upp kulturkrockar som kan uppstå och hur bra kommunikation kan lösa problem.”

Lilla Röd är en 50 minuters hyllning till olikhet och vänskap som ger tillfälle för hela familjen eller klassen, döv som hörande, gammal som ung, att uppleva ett magiskt äventyr tillsammans. Turnén besöker 17 orter under mars och april.

Om pjäsen: Vi möter draken Lilla Röd. Hon trotsar sin pappas förmaning att stanna hemma medan pappan själv går på jakt efter mat. I en stor skog stöter hon på den ensamme pojken Sebastian, som är på upptäcktsfärd.

Med öppna sinnen och nyfikenhet övervinner de språkbarriären och blir vänner för livet. En dag attackeras staden där Sebastian bor av den elake Gyllene Draken, och Lilla Röds och Sebastians vänskap sätts i gungning. Kommer de att kunna rädda staden och den långa fred som tidigare rått mellan dess människor och drakar?

På scen: Mette Marqvardsen, Niklas Andersson och Johanna Hovergren

Producent: Riksteaterns Tyst Teater

För ytterligare information och turnéplan: www.riksteatern.se/forestallningar/lilla-rod

För pressbilder: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/lilla-rod

Presskontakt:

Amanda Borg

073 541 28 58

amanda.borg@riksteatern.se

Bilder

Foto-Urban-Jo ren
Foto-Urban-Jo ren
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye