Riksteatern

Balkans världsstjärna Rade Šerbedžija till Sverige

Dela

[image]

För första gången någonsin kommer världsartisten Rade Šerbedžija till Sverige. Under april turnerar stjärnan från Kroatien med Riksteatern och lovar publiken både tårar och rysningar. Premiär i Göteborg 3 april.

Rade Šerbedžija är en av Balkans mest hyllade artister som trollbinder sin publik med smäktande ballader och fartfyllda hits som varvas med poesiuppläsning från scenen. För en storslagen Hollywood-känsla framförs repertoaren av ett sjumannaband. Publiken utlovas välkända sånger från Rades fyra egna album.

- Vi är såklart väldigt glada att vi kan ta en världsartist som Rade till Sverige, han är en otroligt folkkär och namnkunnig artist, säger Magnus Aspegren, VD för Riksteatern.

Förutom att vara en folkkär singer-songwriter är Rade Šerbedžija en internationella erkänd skådespelare som medverkat i storfilmer som Harry Potter och dödsrelikerna, Mission Impossible II och X-men. Han började sin skådespelarkarriär 1967 och har sedan dess medverkat i över 70 filmer och otaliga TV-serier, däribland den Oscarsnominerade Innan regnet faller. Som skådespelare har Rade vunnit flera internationella priser, däribland priser för bästa skådespelare.

Rade Šerbedžija var en av forna Jugoslaviens mest kända skådespelare. Förutom den internationella film- och sångkarriären var Rade med och grundade Ulysses Teater på Brijuni-öarna utanför Kroatien. Teatern, som grundades 2000 är mycket framgångsrik och Rade medverkar själv i teaterns uppsättningar.

Rade turnerar i Sverige tillsammans med Riksteatern under april månad. Orterna som besöks är Göteborg, Kristianstad, Kalmar, Ljungby, Malmö, Växjö och Stockholm. För turnéplan se: http://www.riksteatern.se/?/rade-serbedzija/

För bilder: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/rade-serbedzija

Presskontakt:

Amanda Borg

073 541 28 58

amanda.borg@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye