Riksteatern

Magnus Ugglas succéföreställning ”Hallå! Popmusik, kickar å kläder” fortsätter i Stockholm och åker på turné med Riksteatern

Dela

[image]

Magnus Ugglas monolog Hallå! Popmusik, kickar å kläder har hyllats av en enad kritikerkår. Föreställningen hade premiär den 21 oktober och har spelats för utsålda hus på Teater Galeasen och Orionteatern. Inom kort gästas Dramaten innan föreställningen når Lorensbergsteatern i Göteborg. Det mycket stora publiktrycket möts med både nya teatrar och en förlängning av spelperioden. Med stor glädje kan vi nu berätta att Magnus Uggla med ensemble fortsätter att spela i Stockholm och åker på turné med Riksteatern.

Biljetterna till turnén och Stockholmsföreställningarna släpps med start den 25 april kl. 9.00.

Den självbiografiska monologen signerad Martin Luuk, baseras på Magnus Ugglas liv och karriär med fokus på hur allt en gång började, varvat med musiken från samma period.

För manus står Martin Luuk, författare och medlem av Killinggänget, nu senast uppmärksammad för teaterföreställningen Får man göra slut med sitt syskon?

Föreställningen är regisserad av Sunil Munshi, erkänd och aktuell som regissör och scenograf för succéföreställningen Diktatorsfruar på Uppsala Stadsteater.

Recensioner i urval:

DN - "årets show" (http://www.dn.se/kultur-noje/konsertrecensioner/halla-popmusik-kickar-a-klader-med-magnus-uggla-pa-teater-galeasen/)

Svenska Dagbladet - ”Mycket bättre kan det inte bli” (http://www.svd.se/estradoren-magnus-uggla-i-toppform)

Aftonbladet - ”Uggla är lysande som sig själv" (http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/scen/article21626010.ab)

SR P1 Kulturnytt - "En njutning” (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6284809)

Datum

Datum, spelplatser och biljetter finns på ticketmaster.se (http://www.ticketmaster.se/) och riksteatern.se/uggla

Mer information

Riksteatern: riksteatern.se/uggla

Vasateatern: vasateatern.se

Skandiascenen: cirkus.se/skandiascenen

Lorensbergsteatern: lorensbergsteatern.se

Biljetter

Biljetterna släpps med start måndag den 25 april kl 09.00.

Biljetterna säljs via www.LiveNation.se, www.Ticketmaster.se, www.riksteatern.se/uggla samt Ticketmaster-ombud

Presskontakt

Lisa Öhman lisa.ohman0@gmail.com

Amanda Hansen, Live Nation amanda.hansen@livenation.se

Joakim Johansson, Riksteatern joakim.johansson@riksteatern.se

Pressbilder

mediabank.riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye