Riksteatern

Oväntat, överraskande och helt oförhappandes med Ronny Eriksson

Dela
Komikern Ronny Eriksson är tillbaka på Riksteatern efter succén Vad skådar mitt norra öga som han turnerade med 2012. I höst åker han och musikern Benneth Fagerlund Sverige runt med föreställningen Oförhappandes.
Fotograf: Anna Huerta
Fotograf: Anna Huerta

I föreställningen kommer Ronny Eriksson att med musik och humor ta temperaturen på Sverige idag. Han belyser rättvisor och orättvisor samt tar upp dagsaktuella frågor, såväl lokala som rikstäckande.

- Oförhappandes är ingen föreställning. Däremot blir det en föreställning. Lite beroende av var vi är och vad som har hänt. Lite lokalt, lite dagsaktuellt och en massa låtar. Helt oförhappandes, säger komikern Ronny Eriksson.

Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund har tidigare turnerat med Riksteatern och succéföreställningarna densomlevarfar.se, Rum för rasande och Vad skådar mitt norra öga? Ronny Eriksson är satiriker, underhållare och ståupp-komiker. Han är också musiker och sångare i bandet Euskefeurat.

Benneth Fagerlund har jobbat med flera produktioner på Riksteatern, bland annat Lill-babs och Lasse Berghagen samt turnerat med Sanne Salomonsen och Mats Ronander.

Medverkande Ronny Eriksson Benneth Fagerlund

Premiär den 11 september i Avesta

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/oforhappandes

Turnéplan Oförhappandes http://www.riksteatern.se/oforhappandes

Kontakter

Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Anna Huerta
Fotograf: Anna Huerta
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye