Riksteatern

Skräck blandas med hårdrock när The Ark-medlemmar gör hårdrocksmusikal

Dela
En nervkittlande heavy metal-musikal om kärlek, svek och längtan. Ont blod utspelar sig i form av en rockkonsert och kommer att spela för högstadie- och gymnasieelever över hela Sverige. Det blir rikligt med rök, blod och distade gitarrer. Regi av Martin Rosengardten med musik av Jens Andersson och Mikael Jepson (alla tre tidigare medlemmar i The Ark). För manus står Rasmus Lindberg. Urpremiär den 5 mars i Sölvesborg.
Illustration-Pia-Simensen
Illustration-Pia-Simensen

Ont blod är en blandning mellan teater och rockkonsert i skräckmiljö. Föreställningen handlar om ett ungt rockband som är på väg att slå igenom. När gruppens frontfigur, Alexia, en mörk natt snor en bil och krockar med en gravsten förändras allt. Under stenen ligger ett bylte med en varelse som hon blir biten av. Bettet gör att Alexia får en förmåga att skriva grymma hårdrockshits.

- Min önskan är att alla ska kunna känna igen sig i föreställningen på något sätt, vare sig man gillar hårdrock eller inte. Kanske kan publiken få syn på eller ana sitt eget monster och om vi har lite tur kan vi inspirera till att något nytt band startar, säger Martin Rosengardten, regissör.

På scen möter vi fem skådespelare som spelar all musik live. Musiken är skriven av Jens Andersson och Mikael Jepson och sträcker sig över hela hårdrocksspannet från 60-talets Deep Purple till nutida Stoner rock. Ont blod regisseras av Martin Rosengardten som tidigare regisserat för bl.a. Stockholms stadsteater, Galeasen och Riksteatern. Han har dessutom spelat trummor i The Ark.

Manuset skrivs av Rasmus Lindberg som är en av landets mest spelade dramatiker med pjäser översatta till flera språk. I Ont blod kombinerar Lindberg genrerna skräck och hårdrock.

- I grunden tror jag att vampyren som symbol handlar om skräcken inför att förändras, att förändras i mötet med någon annan. Att någon ska få så stark influens över en att man ska bli som den och tappa bort sig själv på vägen och det är vi alla rädda för. Så främlingsfientlighet i sin mest grundläggande form. Rädslan för mötet med någon annan och att man i det mötet ska bli denna ”andra", säger Rasmus Lindeberg, manusförfattare.

Ont blod kommer under våren att turnera för högstadie- och gymnasieelever men kommer även att spela tre offentliga föreställningar. Föreställningen har en åldersgräns på 13 år.

Urpremiär den 5 mars i Sölvesborg

Medverkande Frida Bergh Sonia Haga Paula Sundberg Nils Närman-Svensson Alfred Tobiasson

Manus Rasmus Lindberg Musik Jens Andersson och Mikael Jepson Regi Martin Rosengardten Scenografi och kostym Marika Åkerblom Mask Linda Sandberg Ljusdesign Jörgen Haimanas

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/ont-blod/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ont-blod

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Illustration-Pia-Simensen
Illustration-Pia-Simensen
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye