Riksteatern

Humoristiskt om manlig svaghet när bosniska Savrseni kroj gästar Södra Teatern

Dela
Savršen kroj (The Perfect Fit) är ett humoristiskt drama om moral, värderingar och relationer mellan män och kvinnor. Föreställningen är ett bosniskt gästspel från Teater SARTR (Sarajevski Ratni Teatar) i regi av Jasmin Durakovic och med manus av Vladimir Đurđević. Premiär på Södra Teatern den 2 oktober.

I föreställningen Savršen kroj (The Perfect Fit) kretsar handlingen kring den framgångsrika affärsmannen Marko Milun. När hans byxor går sönder ute på gatan kliver han in i ett skrädderi för att få dem lagade. Där inne möter han skräddaren Svetislav Šnajder och det visar sig att de två har mer gemensamt än de tror. De har båda samma kärleksproblem. Ett bosniskt gästspel om manlig svaghet, rädslor och kärlek.

- Första gången jag kom i kontakt med denna pjäs var i Belgrad på Zvezdara Teatar. Jag gillade direkt denna bittra komedi om förvandlingen och övergångstiden av Balkan där två män älskar samma kvinna, säger Jasmin Duraković, regissör.

Föreställningen ges på bosniska och är ett gästspel från Teater SARTR (Sarajevski Ratni Teatar)

Premiär den 2 oktober på Södra Teatern

Medverkande

Admir Glamočak Sead Pandur

Manus Vlada Đurđević Regi Jasmin Duraković Scenografi Osman Arslanagić Kostym Lena Samardžić

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren19.2.2024 10:21:44 CET | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus för den unga publiken i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 27 februari i Halmstad.

Premiär för brännande aktuellt drama om massakern i det palestinska flyktinglägret Tel al- Zaatar och dagens Gaza16.2.2024 13:17:44 CET | Pressmeddelande

Kassettbanden är en verklighetsbaserad soloföreställning av den libanesiska dramatikern Chrystèle Khodr. I pjäsen väver hon ihop sin släkthistoria från krigets Libanon 1976 med svenska vittnesmål från massakern i det palestinska flyktinglägret Tel al-Zaatar samma år. Under arbetet med pjäsen skrevs hela manuset om för Gaza. Kassettbanden har premiär 23 februari i Sollefteå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye