Riksteatern

Urpremiär för Domedagen™ – en trallvänlig talkshow med Stefan Sundström och Martin Emtenäs

Dela
Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström är tillbaka med en fristående uppföljare till succén Vi som bor här från 2017. Tillsammans med pianisten Birgitta Henriksson bjuder de publiken på en musikalisk feelbad-talkshow om klimatångest och hopp. Regi Gustav Tegby.
Fotograf: Jeanette Andersson Retusch: Preben Carlsson
Fotograf: Jeanette Andersson Retusch: Preben Carlsson

I föreställningen Domedagen™ - en trallvänlig talkshow ställer man frågan om hur vi överlever tillsammans. Föreställningen handlar om matjord, mikrober och en uppmaning om att duscha mindre. Publiken kommer få lufta sina demoner, vädra ut ångesten och skratta åt dumheterna tillsammans. Allt detta till helt nyskriven musik.

- Jag lånade en strandbod i Göteborgs skärgård i september. Jag hade tur med vädret, det var fortfarande varmt, så på morgonen kunde jag gå ner till vattnet och hitta ostron som jag tog upp på klipporna och krossade med en sten och åt till frukost. Det blev asbra domedagslåtar! säger Stefan Sundström.

Martin Emtenäs hoppas att man efter att ha sett föreställningen ska känna att va fan - nu jävlar går vi framåt.

- Jag ville göra en föreställning med namnet Domedagen för att jag tror att det är en känsla många bär på, en oro över att någonting är fruktansvärt fel. Men man orkar inte riktigt se den känslan i ögonen så man gömmer den inuti sig. Den ligger som ett bakgrundsbrus hela tiden. Men föreställningen heter Domedagen™, för att i reklamens glada tidsålder så kläs även kriser i pastellfärger. Black doomsday, liksom. Passa på att fynda! säger Martin Emntenäs.

Medverkande Martin Emtenäs Birgitta Henriksson Stefan Sundström

Konstnärligt team Text och musik Martin Emtenäs och Stefan Sundström Regissör och dramaturg Gustav Tegby Musikarrangemang Stefan Sundström och Birgitta Henriksson Scenografi och kostym Johanna Mårtensson Projektioner David Giese

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/domedagen

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/domedagen

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Jeanette Andersson Retusch: Preben Carlsson
Fotograf: Jeanette Andersson Retusch: Preben Carlsson
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Aejlies och Riksteatern söker urfolkskonstnärer till Jårrh! – ett globalt residens för koreografi och rörelse1.12.2023 08:43:22 CET | Pressmeddelande

För första gången utlyser Riksteatern i nära samarbete med det samiska kulturcentret Aejlies ett konstnärsresidens i Tärnaby, med fokus på koreografi och rörelse. Genom utlysningen hoppas arrangörerna nå urfolkskonstnärer på flera håll i världen. – Genom det här residenset vill vi fortsätta att utveckla Tärnaby till en knutpunkt, inte bara för de samiska kulturyttringarna, utan för alla urfolk. Ett sammanhang där olika kulturer kan speglas och korsbefruktas, säger Oskar Östergren Njajta, verksamhetschef på Aejlies.

Sverigepremiär för sista delen i Gudlejonbelönade Christiane Jatahys skräcktrilogi10.11.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Guldlejonbelönade regissören och dramatikern Christiane Jatahy är tillbaka på Riksteatern med den sista pjäsen i sin trilogi. Efter tystnaden är en pjäs om motstånd berättad genom historien om två systrar och deras far, en bondeledare och aktivist som gav sitt liv för rättvisan. En föreställning som för samman teaterscenen med filmduken och fiktionen med verkligheten. Sverigepremiär 17 november i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum