Riksteatern

Pajala UNGA Riksteaterförening växer i rekordfart och blir årets supervärvare

Dela
I september 2019 drog Riksteatern igång en kampanj för att värva fler scenkonstintresserade medlemmar. Nystartade Pajala UNGA Riksteaterförening tar hem priset som den riksteaterförening som lyckades rekrytera flest nya medlemmar till föreningen.

För att locka ännu fler teater- och dansintresserade att bli medlemmar i lokala teaterföreningar genomfördes under hösten 2019 en medlemsvärvartävling. Under tre månader tävlade samtliga Riksteaterföreningar från norr till söder om vem som, procentuellt sett, kunde få flest nya medlemmar. Årets första pris går till nystartade Pajala UNGA Riksteaterförening som lyckades höja antalet medlemmar med hela 85 procent.

- Vi är jätteglada och stolta! Vi sätter Pajala på Riksteaterkartan inte bara genom att vara den första föreningen för unga utan även som den förening som växte mest, säger föreningsordförande Klara Pasma.

Riksteatern, som är en folkrörelse med drygt 230 föreningar runt om i landet, har idag närmare 40 000 medlemmar. Riksteaterföreningarna drivs av ideella krafter och arrangerar professionell scenkonst över hela Sverige.

Om Pajala UNGA Riksteaterförening: En arrangörsförening som jobbar för att bredda de ungas delaktighet inom kulturområdet. Föreningen samverkar med Pajala Kulturskola, Tornedalsteatern, Ung Scen Norr, Studieförbundet Vuxenskolan i Pajala.

www.riksteatern.se/forening/pajala-unga-riksteaterforening

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye