Riksteatern

Folkkäre Ronny Eriksson på best-of turné med Riksteatern

Dela
För femte gången åker Ronny Eriksson på turné med Riksteatern runt om i Sverige. Det blir en musikalisk helkväll med satir, värme och bekymrad ståupp. Urpremiär den 1 oktober i Krokom.
Fotograf: Klara G.
Fotograf: Klara G.

Folkkäre Ronny Eriksson beskrivs som satiriker, pessimistkonsult, humanist, låtskrivare, komiker och artist. Tillsammans med kapellmästare Benneth Fagerlund har Ronny gjort fyra bejublade turnéer med Riksteatern. Nu är den populära duon tillbaka med en ny show. Greatest Hittills är en helkväll kryddad med favoriter, lite nytt, aktuellt och lite lokalt.

- Dom som har sett våra tidigare föreställningar kommer att känna igen sig.

Varför ändra på ett vinnande koncept? Ett gäng låtar, en massa prat och eminent pianospel. Förhoppningsvis får vi publiken att ta med sig lite nya funderingar om förr i tiden, nutiden och framtiden. Var framtiden längre förr?, säger Ronny Eriksson. På en turné med ett femtital stopp runt om i landet uppmärksammar och genomskådar Ronny Eriksson orättvisor, maktförhållanden och allmän bullshit på sitt alldeles egna vis.

- Att få göra detta i Riksteaterns regi känns fantastiskt. Att få resa runt i Sverige och resonera med en publik. Hitta nya smultronställen. Heja Riksteatern. Heja Sverige. Vi ses väl?, fortsätter Ronny.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Satellite Live.

Premiär 1 oktober i Krokom.

Medverkande Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund

Konstnärligt team Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund

För mer information samt turnéplan: riksteatern.se/greatesthittills

Pressbilder finns på: mediabank.riksteatern.se/blog/tag/greatest-hittills

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Fotograf: Klara G.
Fotograf: Klara G.
Ladda ned bild
Greatest-hittills Fotograf: Klara G.
Greatest-hittills Fotograf: Klara G.
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye