Riksteatern

Ipad-magi och högteknologisk humor när Sirqus Alfon får fria händer

Dela
Urpremiär för gruppen Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 på Riksteatern. En humoristisk och varm föreställning som med hjälp av teknik skapar magi som inte liknar något annat inom svensk scenkonst. Gruppen som uppmärksammats internationellt är tillbaka i Sverige och turnerar under hösten runt om i landet. Urpremiär den 2 oktober i Stockholm.
Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks

Play 3.0 bjuder in till en surrealistisk värld till ljudet av punkig elektropop. Med hjälp av laser, artificiell intelligens och iPads undersöks teknik, musik, dans och interaktion på ett innovativt och lekfullt vis.

- Vi har länge velat ta vår lek med det digitala till nya nivåer. Det gör vi nu. Om vår förra föreställning var en hyllning till publiken så är detta en hyllning till leken, berättar Erik Rosales, frontfigur i Sirqus Alfon.

Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. Gruppen har uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America's Got Talent och World's Got Talent. Sirqus Alfon har också prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning I am Somebody med utmärkelser som ”Bästa cirkus” och ”Bästa föreställning alla kategorier”. Nu är de tillbaka i Sverige och aktuella med Riksteaterturné.

- Det blir magi med hjälp av teknik, men också oväntade humoristiska grepp. Vår scenkonst har ingen linjär berättelse utan ska tas in som en upplevelse, fortsätter Erik Rosales. Play 3.0 är en föreställning som passar en publik i alla åldrar. De bjuds in till en kväll av möjligheter i den operfekta lekens värld. En värld som alla har inom sig, men som ofta glöms bort i samtidens strävan efter perfektion.

Produktionen är ett samarbete mellan Riksteatern, Sirqus Alfon och Follow the Rabbit.

Urpremiär den 2 oktober på Årsta Folkets hus, Stockholm Medverkande Sirqus Alfon Konstnärligt team Koncept, manus, tekniska lösningar och musik Sirqus Alfon Regiöga Paula McManus Scenografi och kostym Hanna Cecilia Lindkvist Maskdesign Agnes Kenttä Koreografistöd Anna Ståhl Motiondesign Victor Norman Ljudtekniker Philippe Bokmaar Kreativ producent Josefin Rosales, Follow the Rabbit Musiken mixad och co-producerad av Markus Jägerstedt

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/play3.0

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/play-3-0

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-98 52 466

Bilder

Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren19.2.2024 10:21:44 CET | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus för den unga publiken i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 27 februari i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye